Terim 2008de ikileyecek

Abone ol

Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası taktiğini açıkladı. Terim'in açıklamaları dünyada bir ilk!

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, dün Almanya'da bir ilke imzasını attı, futbolcularıyla paylaştıklarını gazetecilere anlattı.
Hazırlık kampını izleyen gazetecileri futbolcularıyla yaptığı toplantı salonuna alan tecrübeli hoca, 2008 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde kullanacağı taktik, sistem ve ilkelerini uygulamalı olarak gösterdi.
Prensiplerini slayt ile perdeye yansıtan ve bunları detaylı olarak anlatan Terim, oyuncuya dayalı sistemin yararlı olmayacağını savundu.
Tecrübeli hoca şöyle devam etti: "Kadromuzda sisteme göre oyuncu profilleri olacak. Hiç bir futbolcu robot değildir, bunun oyuncularımdan tüm yeteneklerini sahaya yansıtmalarını istiyorum. Yaratıcı özelliklerini ortaya koyacaklar. Futbolcularıma tam 300 maçtan derlenmiş pozisyonları tek tek anlatıyorum. Savunmacı ve hücumcuların görevlerini ortaya koyuyoruz. Toplantılarımızda sadece ben değil, oyuncularım da görüşlerini ortaya koyuyor, karşılıklı tartışıyoruz, doğruyu buluyoruz. Oyun sistemimiz 4-2-2-2 olacak. Bu sistemde her şey var. Maç içerisinde bu sistemi oyunun gidişatına göre rahatlıkla değiştirebileceğiz."

Jokeri Nuri olacak
Almanya'daki hazırlık maçlarında tüm futbolculara şans vereceğini de vurgulayan Terim, Nuri Şahin'e övgüler yağdırdı. Nuri'nin yeteneklerine işaret eden Fatih hoca, "Nuri'nin altyapısı müthiş sağlam... Genç yetenek. Kaldı ki genç olmasına karşın müthiş olgun. Elemelerde Nuri olacak. Buna joker de diyebilirsiniz, ama tam joker değil. Elbette ekstra görevleri de olacak" diye konuştu.

Terim'in 8 ilkesi
1. Zevkle oynayıp, oynadığından keyif alan anlayış
2. Oyunun her bölümünde kontrolü tutabilme
3. Savunmada birbirinden kopmayan bloklar, kademeli pozisyon alma
4. Hücumda çok çabuk oynama, boşlukları iyi değerlendirme
5. Arkadaşına yardım etme, bunun için koşma
6. Rakibine tehlikeli bölgelerde boş alan ve zaman vermeme
7. Kolektif oyun oynama
8. Her konuda cesareti ve gayesi olan anlayışa sahip olma

Ay-yıldızın starları
A Milli Takımımız'ın beş futbolcusu Nihat Kahveci, Tuncay Şanlı, Hasan Kabze, Nuri Şahin ve Gökhan Ünal, dün medyaya açıklamalarda bulundu.
Villarreal ile anlaşma imzalayan Nihat, kendi kendine söz verdiği için İspanya'dan Türkiye'ye dönmediğini belirterek, "Orada oynayan tek Türk'üm. Ancak burada kalabilmek önemli. Belki milli takımda arzu edilen futbolu oynayamadım. Ama dünü unutup, yarını düşüneceğim" diye konuştu.
Tuncay ise ligdeki hayal kırıklığı nedeniyle büyük moral bozukluğu yaşadığını, ancak Milli Takım kampının imdadına yetiştiğini söyledi. Fenerbahçeli oyuncu, Galatasaraylı milli oyuncuları tebrik ettiğini vurgulayarak, "Rakibiz ama saha dışında kardeşiz. Hele milli takımda aramızda farklı bir düşünce olamaz" dedi.

'Hindi' savunması
"Bir baba hindi" tezahüratının kampa taşınmadığına dikkat çeken Tuncay, "Beni tanıyan insanlar, taraftarlar içimde kötü bir niyet olmadığı bilirler. bu sadece taraftarla aramda olan bir diyalogdu" ifadesini kullandı.
Tuncay, Aziz Yıldırım ile Daum'un bırakmasını ise "Benim ilgi alanıma girmiyor. Gereğini büyüklerimiz yapar" sözleriyle yanıtladı.

Kral da ay-yıldız
Galatasaray'da az şans bulmasına rağmen Terim tarafından milli takıma davet edilen Hasan Kabze ise şunları söyledi: "Bana ne zaman görev verildiyse onu yaptım. Son on dakika veya son yarım saat fark etmez. Belki fazla forma şansı bulamadım ama önemli olan takımın şampiyonluğu. Bunda benim de tuzum varsa mutlu olurum."

Hasan, yabancı kontenjanının artmasının kendileri için dezavantaj olacağını da belirtti. Gol kralı Kayserisporlu Gökhan Ünal ise Avrupa'yı hedeflediğini vurgulayarak, "Acele karar vermenin bir anlamı yok, kulübümde bir yıl daha kalmayı uygun buldum, belki daha iyi olacak" ifadesini kullandı.
Alman Ligi'nde oynayan en genç oyuncu B.Dortmundlu Nuri ise Milli Takımda bulunmaktan gurur duyduğunu vurgulayarak, "Türkiye dışında başka bir ülkenin formasını giymeyi hiç düşünmedim" dedi.

İlk rakip Belçika
2008 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde mücadele edecek olan A Milli Takımımız, ilk hazırlık maçını bugün Belçika ile yapacak. Genk Fenix Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.30'da başlayacak. ATV'nin naklen yayınlayacağı maçı Avusturyalı Fritz Stuchlich yönetecek.

420. randevu
Belçika ile yedinci kez karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımımız, bugün 420. maçına çıkacak. Geride kalan 419 maçta 143 galibiyet, 97 beraberlik elde eden ay - yıldızlılar, 179 yenilgi aldı. Türkiye ile Belçika ikişer galibiyet elde ederken, iki karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Millilerimiz, bugünkü maçla 200. özel karşılaşmasını oynayacak.

Orhan'ın yerine Caner geliyor
Teknik Direktör Fatih Terim, sakatlığı süren Orhan Ak'ı milli takımdan çıkardı. Galatasaraylı futbolcu, şikayetlerinin sürmesi nedeniyle Türkiye'ye dönerken, bu oyuncunun yerine, U19 Milli Takımı'nda bulunan Vestel Manisalı Caner Erkin davet edildi.

Bravo gençlere
19 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımımız, Slovakya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası Elit Turnuvası'nda grup birincisi oldu ve Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele etme hakkını kazandı. İlk iki maçını kazanan ay - yıldızlılar, dün de ev sahibi Slovakya'yı İlhan Parlak'ın iki golüyle 2-1 yendi.

Türkiye ev sahibi
Türkiye, 2008'de oynanacak U17 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. UEFA, iki yıl sonraki turnuvanın ülkemizde gerçekleşmesine karar verdi.

Günün Önemli Haberleri