TEOG yüzdelik dilim hesaplama 2016 örnek anlatımlı

Abone ol

TEOG yüzdelik dilim hesaplama 2016 örnek anlatımla haberimizde. TEOG tercihleri başladı. TEOG tercihlerinizi sakın puanımıza göre yapmayın. TEOG tercihleri mutlaka TEOG yüzdelik dilimlere göre yapılmalı.

TEOG yüzdelik dilimler 2016 listesi ve TEOG yüzdelik dilim hesaplama 2016 veliler tarafından merak ediliyor. TEOG yüzdelik dilim hesaplamaya ilişkin detayları örnekli anlatımlarla internethaber.com'da bulabilirsiniz. 

TEOG yüzdelik dilim hesaplama 2017 örnek anlatımlı

TEOG sonuçları 2017 YEP puanları ve yüzdelik dilimler e-okul'da

TEOG sınavlarının bazıları ya da Yerleştirmeye Esas Puan’a (YEP) göre öğrenci alan ve aralarında yabancı özel liselerin de yer aldığı özel okullarda kayıt süreci dün son buldu. Bugünden itibaren de başta anadolu ve fen liseleri olmak üzere Yerleştirmeye Esas Puan’a (YEP) göre öğrenci alan liseler için tercih dönemi başlıyor. Bu okullara yerleştirmeler merkezi olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak. Tercih işlemleri 25 Temmuz Pazartesi günü saat 17.00’de son bulacak. Haberimizde hem TEOG yerleştirme sistemindeki değişiklikleri, hem de tercihlerinizi yaparken dikkat etmeniz gereken noktaları anlatacağız.

Peki en doğru tercih listesi nasıl hazırlanır?

Tercih listesini hazırlarken puanlara mı yoksa yüzdelik dilimlere mi bakmak gerekir?

Bunlar velilerin en çok yönelttikleri soruların başında geliyor. O yüzden bu sorulara yanıt vererek başlayalım.

TEOG PUANINA GÖRE DEĞİL TEOG YÜZDELİK DİLİME GÖRE TERCİH YAPIN!

Tercih listesini hazırlarken yani bu listeye alacağınız okulları seçerken puanları dikkate almak hatalı bir liste hazırlamanıza yol açacak. Çünkü sınavların puanları o yılın sorularının zorluk ya da kolaylık derecelerine göre belirlenir. Eğer sorular zorsa o yılın puanları düşük olur. Ya da tersine sınavlar kolay geçerse o yıl puanlar yükselir. Bir yıl çok yüksek puanla girilen okullara bir başka yıl daha düşük puanlı öğrencilerin girmesinin nedeni de soruların bu niteliğinden kaynaklanır. Bu yüzden sadece puanlara bakılarak yapılacak bir tercih listesi hazırlamak hatalı olur.

BAŞARI SIRASI ŞART

Tercih listesi için kullanılacak en sağlıklı veri öğrencinin başarı sırasıdır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) üç yıldır bu veriyi paylaşmak yerine öğrencilerin yüzdelik dilimlerini veriyor. Oysa başarı sırası bir öğrenciyi temsil ederken yüzdelik dilim içinde kaç öğrencinin yer aldığını bilmek mümkün olmuyor.

Başarı sırası paylaşılmadığına göre tercih için kullanabileceğiniz en sağ- lıklı veri öğrencinin yüzdelik dilimi olacak. Bu bilgiyi de MEB sitesinden geçtiğimiz 29 Haziran’da açıklanan Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) sonuç belgesinde göreceksiniz. Bu belgede öğrencinizin puanının yanı sıra il ve Türkiye geneli yüzdelik dilimini bulacaksınız. Bakanlığın sitesinden de merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan okulların yüzdelik dilimlerini ve kontenjanlarını göreceksiniz. Kendi başarı sıranız ile seçtiğiniz okulların sırasını karşılaştıracaksınız.

TEOG PUANINA GÖRE TERCİH YAPAN AÇIKTA KALABİLİR

Habertürk gazetesinin haberine göre, Final Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Celil Vardar yüzdelik dilim yerine puanı dikkate alanların hata yapacağını belirterek, “Puanı dikkate alarak yapılan tercihlerde öğrencilerin açıkta kalmaları mümkündür” diyor. Fem Yayınları Rehberlik Koordinatörü Faruk Ardıç da TEOG sınavlarında soruların zorluk derecesinde bir standardın sağlanamadığını bu yüzden de puanların bu durumdan sürekli etkilendiğini belirterek şöyle konuşuyor:

“Bu yılki 450 ile geçen yılki 450 puan aynı şeyi ifade etmiyor. Ancak geçen yılki yüzde 5’lik dilim ile bu yılki yüzde 5’lik dilim her zaman neredeyse aynı şeydir. Bu yüzden tercihlerde yüzdelik dilim dikkate alınırsa yanılma payı çok daha az olur.”

Günün Önemli Haberleri