Temizlikçi polis hırsızı enseledi

Abone ol

İstanbul'un Güven Timleri göreve hızlı başladı. Belediye temizlik işçisi kılığındaki polis memuru, bir hırsızı yakaladı...

İstanbul'da önceki gün tanıtımı yapılan "Güven Timleri" dün bir hırsızı daha yakaladı. Belediye temizlik işçisi kılığındaki polis memuru, gazete bayiinden çaldığı gazeteleri satan Adem Sarısoy'u yakaladı.

Pendik Kaynarca Deniz Caddesi'ndeki büfenin sahibi Burhan Balcı, 3 gün önce dağıtım aracından aldığı gazeteleri büfenin içine kilitledikten sonra evine döndü. Bir süre sonra geri gelen Balcı, büfenin kilidinin kırılarak içerdeki gazete ve dergilerin çalındığını fark etti. Büfe sahibinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, büfenin yanındaki dükkânın güvenlik kamerasındaki kayıtları inceleyerek hırsızın görüntülerine ulaştı. "Toplum Destekli Polis" projesi çerçevesinde kılık değiştiren polis memurları, eşkâli belirlenen hırsızı yakalamak için devreye girdi. Hırsızlığı yapan kişinin tekrar gelmesi ihtimalini değerlendiren "Güven Polis Timleri" cadde üzerinde pusu kurdu. Belediye temizlik işçisi kılığındaki polis memuru, dün sabah saatlerinde ilk olayın yaşandığı caddede eşkâle uyan Adem Sarısoy'u (28) kıskıvrak yakaladı. Kamera kayıtlarından tespit edilen Sarısoy, suçunu itiraf etti.
Bu arada İzmir'de de kapkaç suçundan girdiği cezaevinden iki gün önce tahliye olan B.T., yine hırsızlık yapıp kaçmak isterken piyango satıcısı gibi görev yapan polisler tarafından yakalandı.

Günün Önemli Haberleri