Tello baskıdan çekiniyor

Abone ol

Şampiyonluk baskısı futbolcuları ürkütüyor. Bu durum istenmeyen sonuçları da beraberinde getiriyor.

Beşiktaşlı futbolcu Rodrigo Alvaro Tello, şampiyonluk baskısının kendisi üzerinde olmadığını belirterek, "Ama takım üzerinde bir şampiyonluk baskısı var" dedi.

Beşiktaş Dergisi'ne açıklamalarda bulunan Şilili futbolcu Tello, "5 yıldır şampiyonluğa hasret bir takımda olan birisi için; futbolun eğlence kısmının değil de sorumluluk ve baskı kısmının daha hissedilir olduğunu düşünüyorum. Bu durum baskı altına alıyor mu seni? Şeklindeki soruya, şu yanıtı verdi:

"Benim üzerimde değil ama takım üzerinde bir şampiyonluk baskısı var. Beşiktaş büyük bir kulüp olduğu için bu baskı her zaman olacaktır. Geçen sene şampiyonluğa çok yaklaştık, kazanabilirdik ama olmadı. Bu sene yine şampiyonluk için mücadele ediyoruz. Çok iyi bir takımımız olduğunu düşünüyorum ve öyle tahmin ediyorum ki ipi göğüsleyeceğiz."

Tello , kendi performansının sorulması üzerine, lige iyi başladıklarını ve maçlar da kazandıklarının hatırlatarak, "Sadece Ertuğrul Hoca'nın son birkaç maçında iyi oynayamadığımızı söyleyebilirim. Şu anda daha ileride oynuyorum. Bu da daha çok göz önünde olmamı sağlıyor" diye konuştu.

"ÖZGÜRLÜK AVANTAJ"

Teknik direktör Mustafa Denizli'nin kendisine saha içinde tanıdığı özgürlü, "Bu, benim için çok güzel bir şey" diye ifade eden, Şilili futbolcu, "Sadece ben değil, takımdaki bütün arkadaşlarım özgürlüklerine kavuştular. Önceden herkesin bir pozisyonu vardı ve orada oynatılıyordu. Şimdi herkes değişerek oynuyor. Önemli olan sadece bir kişinin yerinin değişmesi değil. Şu anda blok halinde oynamaya çalışıyoruz. Bunları takım halinde yaptığımız için sağa, sola, ileri, geri gittiğimizde bir farklılık olmuyor. Tek değişiklik yerlerimizin değişmesi. Bazen kendinizi daha iyi bir yerde bulabiliyorsunuz. Bu yüzden ben bunu avantaj olarak görüyorum" şeklinde konuştu.

Takım içinde çok olumlu bir hava oluştuğuna da değinen yetenekli futbolcu, "Sadece futbolcuların havası da değil bu. Kulüp çalışanları, bize yardım edenler, malzemeciler, mutfaktaki görevliler ve diğer çalışanlarımızla birlikte çok olumlu ve uyumlu bir ekibiz. Kazandığımız zaman daha iyi oluyor ama önemli olan, kaybettiğimizde de bu havanın bozulmaması. Bunu da yakaladığımızı düşünüyorum. Tabii ki insan maç kaybedince üzülüyor ama sonuçta hemen bir sonraki maçı düşünmemiz gerekiyor. Kimse yüzünü asmıyor" ifadelerini kullandı.
Günün Önemli Haberleri