Telefon kulübesinde pazarlık!

Abone ol

İstanbul'da, narkotik polisinin piyasada 'sosyete uyuşturucusu' olarak bilinen kokaine karşı yürüttüğü çalışmada Nijerya uyruklu kadın, uyuşturucuyu satarken yakalandı.

Zehir tacirlerinin dikkat çekmemek için telefon kulübesine girerek uyuşturucu pazarlığı yaptıkları belirlendi.

Genellikle yabancı kuryeler tarafından ya yutularak, ya da valiz içinde Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye sokulmaya çalışılan kokain, bu sefer sokak satıcılarında yakalandı. İstihbarat çalışması yapan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Njerya uyruklu Sophie M. isimli uyuşturucu satıcısını takibe aldı. Şüphelinin Kumkapı'da bir telefon kulübesini buluşma yeri olarak seçmesinin ardından bölge, polisler tarafından çevrelendi. Erol B. isimli başka bir satıcıya uyuşturucu verdiği sırada polis, 2 kişiyi de gözaltına aldı. Kişilerin üzerinde 17 gram kokain ele geçirildi.

Narkotik Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 2 kişinin suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Her 2 şüphelinin de uyuşturucu konularından sabıkalarının bulunmadığı belirlendi. Uyuşturucudan haberdar olmadıklarını söyleyen şüpheliler, işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.


Günün Önemli Haberleri