Teknoloji eğitimine destek

Abone ol

Kırklareli'de, Türkiye Odalar Borsalar Birliği Lisesi'nde “Bilişim Teknolojisi Sınıfı” açıldı.

Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası'nın (TÜTSİS) “Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası” kapsamında Kırklareli'de, Türkiye Odalar Borsalar Birliği Lisesi'nde “Bilişim Teknolojisi Sınıfı” açıldı.

Lisedeki törende konuşan Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, kampanyada emeği geçen herkese teşekkür etti.
Coş, bilgisayarlardan öğrenci ve öğretmelerin en iyi şekilde yararlanması gerektiğini belirterek, “En hayırlı işlerden bir tanesi eğitime yapılan yatırımdır. Temennilerimiz eğitime yapılan yatırımların artmasıdır” dedi.

Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin de yaptıkları her şeyin çocuklar için olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bu memleketin geleceği tek vatan, tek millet ve tek bayrak mantığını paylaşacak gençliğe ihtiyacı var. TÜTSİS yönetim kurulu olarak elimizdeki imkanları, yaptığımız yatırımları, çalıştırdığımız insanlarla, Çin'le, Avrupa ile rekabet ederek ekonomi içinde daha sağlam olan bir yere yatırım yapmayı düşündük. O yatırımın da sizlere vereceğimiz bilgisayarlar olduğuna inandık. Bizim en büyük yatırımımız, fabrikalarımızdan da daha büyük ve önemli olan yani Türkiye'nin geleceği olan sizlersiniz. Bu sebeple sizlere yapmış olduğumuz yatırım, biz sanayicilerin yaptığı en büyük ve en kıvanç verici bir yatırımdır.”

TÜTSİS 2. Başkanı Sadık Oğuz ise bilgisayarı olmayan okul kalmayacağını vurgulayarak, 14 bilişim teknolojisi sınıfının daha açılması için altyapıların hazırlandığını belirtti.

Oğuz, birçok okulda bilgisayar olduğu halde sınıfların kapılarının kilitlendiğini ve öğrencilere bunların kullandırılmadığını anlatarak, ”Benim sizlerden isteğim, öğrencilerimizi değil mesai içinde mesai dışında dahi bilgisayarları kullandırın. Bilgisayarların 3 yıllık bakım sözleşmesi var. Halkımıza da kullandırın. Çocuklarımızı kahve köşelerinden el birliği ile kurtaralım” dedi.

Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da fazilet sahibi insanların ilim ve irfan yuvası olan okullara olan katkılarının, çağdaşlaşma yolunu aydınlatan birer meşale olduğunu söyledi.

Vali Coş, daha sonra TÜTSİS Başkanı Narin ve TÜTSİS 2. Başkanı Oğuz'a birer plaket verdi.

Günün Önemli Haberleri