Tekinin iplikçi ortağı

Abone ol

Eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in ‘İplikçi’ olarak tanınan Musevi iş ortağı çıktı.

Danıştay"a düzenlenen silahlı saldırının azmettiricisi olduğu önen sürülen “ihraç yüzbaşı” Muzaffer Tekin"in ilginç iş ve sosyal bağlantılarına bir yenisi daha eklendi. Uyuşturucu çekişmesinden dolayı Almanya"da öldürülen Ertuğrul Yılmaz"ın “iş ortağı” olan Tekin"in geçmiş yıllardaki diğer ortağı “İplikçi” olarak anılan Musevi bir işadamı çıktı. Türkiye"yi üzüntüye sevk eden silahlı saldırının ardından intihar girişiminde bulunan Muzaffer Tekin"in ilginç birliktelikleri şöyle sıralanıyor:

Tekin, 2005 yılında İstanbul Ümraniye"de faaliyet gösteren Doğuş Faktoring ve Doğuş Finansal Kiralama adlı şirketlere ortak oldu. 1999 yılında kurulan ve hızla büyüyen şirketler, Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Yılmaz"ın 2003 yılında Almanya"da öldürülmesiyle kan kaybetti. Suikastı araştıran Alman güvenlik birimleri, eylemi PKK"nın gerçekleştirdiği yolunda bulgulara ulaştı. Soruşturmanın temelini “uyuşturucu pazarı çekişmesi” üzerine oturtan Alman polisi, elde ettiği bulgulardan oluşan özel bir dosyayı Türkiye"ye gönderdi.

DOSYA SAUNADAN ÇIKTI

Cinayet dosyası, adı daha sonra “Sauna Çetesi”nde çıkan Başkomiser Tamer Topsakal"ın başında olduğu bir ekibe verildi. Ancak, dosyanın bir örneği 2004 yılında düzenlenen operasyonda Ata Ocakları eski Başkanı Ayhan Parlak"ın aracında bulundu. Bu gelişme sonrası dosyayı Parlak"a teslim eden Topsakal, meslekten ihraç edildi. Ayhan Parlak"ın adına ise ikinci kez Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi"ne düzenlenen saldırılarda rastlandı. Saldırgan Alparslan Arslan"ın aracında arama yapan polis, Parlak ve bir işadamı tarafından kesilen 90 milyarlık çeklere ulaştı. Her iki çeteyi birleştiren gelişmelerden sonra yapılan araştırmalar Muzaffer Tekin"in iş bağlantılarını tamamen açığa çıkardı. Rum Ortodoks Patrikhanesi"ni tanımayan Türk Ortodoks Patrikhanesi ile sıkı bir diyalog kuran Tekin"in diğer bir iş ortağının da, Musevi kökenli ünlü bir işadamı olduğu belirlendi.

DÖRT ŞİRKET SAHİBİ

Tekin, geçmiş yıllarda Kadıköy Şaşkınbakkal"da faaliyet gösteren “Riteks Örme Sanayi”adlı şirkette “Musevi” kökenli işadamı D.B. ile “iş ortaklığı” yapmış. Aynı adreste kurulu bulunan bir başka tekstil şirketinin ortağı olan ve tekstil camiasında “İplikçi” olarak anılan D.B."nin ana şirketi ise 1980 yılından beri üretim yapıyor. Ayrıca, ticari kayıtlar, Muzaffer Tekin"in halen Ümraniye ve Kadıköy"de kurulu bulunan 4 şirketin daha “sahibi”, “ortağı” ve “yönetim kurulu üyesi” olduğunu gösteriyor.

Villada şüpheli kişiler

Muzaffer Tekin"in bir süre saklandığı Beykoz Çavuşbaşı"ndaki villaya gizlice girildiği ihbarı üzerine jandarma ekiplerince inceleme yapıldı. Villaya girilmediği tespit edilirken villanın 300 bin YTL bedelle satışa çıkarıldığı öğrenildi.

Haber: Şenol Gezer
Kaynak: www.bugun.com.tr

Günün Önemli Haberleri