Tekin'in başı kayıp dosya ile belada!

Abone ol

Tekin'in Yargıtay’daki dosyasını son gören avukatı Özlem Arslan, dosyadaki 5 belgenin kaybolmasıyla ilgili açıklama yapmayacağını söyledi.

'Resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılan CHP'li Gürsel Tekin'in Yargıtay'da bekleyen dosyasının neden bir türlü karara bağlanamadığı belli oldu.

İddiaya göre 2 Aralık 2010'da Tekin'in Avukatı Özlem Arslan temyiz dosyasını Yargıtay'ın kaleminde inceledikten sonra dosyada önemli bir çok evrak kayboldu. Arslan iddialarla ilgili ifade verdi ancak 15 aylık süreç Tekin'i adım adım vekillik koltuğuna götürerek dokunulmazlık zırhına kavuşturdu. Avukat Özlem Arslan ise sorularımız üzerine "Daha önce de gazeteci arkadaşlar aradı. Onlara da aynısını söyledim. Bu konuyla ilgili bilgi vermeyeceğim" açıklaması yaptı.

Seçimler için 15 ay zaman sağladı

Tekin'in avukatının ziyaretinden bir buçuk ay sonra 24 Ocak'ta dosyayı raftan indiren Yargıtay, Gürsel Tekin'in dosyasındaki iddianame, Bilirkişi raporları, kısa karar ve gerekçeli karın onaylı suretinin olmadığını gördü. Bunun üzerine Yargıtay, Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesinden söz konusu evrakları bir daha istedi. Bu durum Gürsel Tekin'in milletvekili seçilip dokunulmazlık zırhına kavuşması için 15 aylık zaman kazanmasını sağladı.

Tekin'in dosyası buhar olup uçan evraklardan dolayı Yargıtay'da beklerken milletvekili seçimlerinden iki gün önce ise Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Hüseyin Eken açıklama yapmış ve Tekin hakkındaki "resmi evrakta sahtecilik" suçuna ilişkin dava dosyasının şu an için gündemlerine olmadığını, sırasını beklediğini söylemişti. Aynı zamanda Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyesi olan Eken, o gün Gürsel Tekin dosyasının neden gündemlerinde olmadığını ise açıklayamamıştı. 15 aylık süreç Tekin'e vekilliğin yolunu açmıştı.

Encümen'i hiçe sayarak ruhsat verdi

CHP'nin 2 numaralı ismi Gürsel Tekin Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı olduğu dönemde belediye encümenini bypass ederek 'Suadiye Movieplex' sinema salonuna sadece kendi imzasıyla ruhsat vermişti. Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Tekin'in bu imzasını resmi belgede sahtecilik olarak nitelemiş ve 3 yıl hapis cezasıyla cezalandırmıştı. Mahkeme bu cezayı iyi halden 2 yıl 6 aya indirmişti. Tekin bu cezayı temyize götürdü. Ceza 24 Aralık 2009'da verilmesine rağmen Yargıtay 11. Ceza Dairesi hala bir karar vermedi. Tekin'in imzaladığı ruhsat için Kadıköy Belediyesi Encümeni'nin de imzası gerekiyordu. Ancak Tekin sahte evrak hazırlayarak encümeni by-pas etti. Bilirkişinin hazırladığı raporda bu durum şöyle ifade edildi, "Sanık Gürsel Tekin Belediye Encümenine ait ruhsat verme yetkisini, Belediye Encümeninin by-pas ederek mevzuata aykırı iş yeri açma ve çalışma ruhsatı vermiştir." Bu konuda kurulan bilirkişi de Mahkemeye verdiği raporda bu usulsüzlük şöyle dile getirildi: "Gürsel Tekin'in tek imza ile tarih ve sayı olmayan ruhsat denetleme raporu hazırladığı ve raporda 'faaliyet uygun görülmüştür' ibaresinin yer aldığı..."

Günün Önemli Haberleri