Tekin cenazeye katıldı

Abone ol

Medyanın aradığı eski yüzbaşı Muzaffer Tekin, dün bir arkadaşının cenaze töreninde ortaya çıktı.

Danıştay'a yönelik saldırı sebebiyle gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin"e medya iki gündür ulaşmaya çalışıyor. Tekin, dün bir arkadaşının cenaze töreninde ortaya çıktı. Emekli Piyade Kıdemli Binbaşı Erkan Gençer'in cenaze törenine katılan Tekin'in bitkin olduğu gözlendi.

Türk Mukavemet Teşkilatı üyesi Erkan Gençer'in Selimiye Camii'ndeki cenaze namazına katılanlar arasında Alaattin Çakıcı'ya kırmızı pasaport vermekle suçlanan MİT'çi Yavuz Ataç da yer aldı. Namazdan sonra eski yüzbaşı Muzaffer Tekin"in yanına gelen bazı arkadaşlarının, “Sıkma canını, olur böyle şeyler.”, “Durma buralarda, git eve dinlen.”, “Geçmiş olsun, geçer bunlar.” dedikleri duyuldu. Tekin, sorular karşısında susmayı tercih ederken, yanındaki bir arkadaşı, birkaç gün içinde basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Cenazede lacivert bir takım elbise giyen eski yüsbaşı Muzaffer Tekin, taşa oturarak bekledi ve namaz sonrasında düzenlenen askerî töreni beklemeden cami önünden ayrıldı. Polis, Tekin ile Danıştay"a yönelik saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Arslan arasında telefon görüşmeleri olduğunu tespit etmişti. Bunun üzerine gözaltına alınan Tekin, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü"nce Danıştay saldırısının azmettiricisi olabileceği iddiasıyla sorgulanmıştı.

Sorgusu sonrası eski yüzbaşı 27 Mayıs Cumartesi günü çıkarıldığı Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılmıştı. Muzaffer Tekin"in aynı akşam geç saatlerde İstanbul"a geldiği öne sürülmüştü. Yüzbaşı rütbesinde iken 1985 yılında Silahlı Kuvvetler"den uzaklaştırılan Tekin"in hayatında Kıbrıs önemli bir yere sahip. Kendisi de Kıbrıs gazisi olan Tekin, bir buçuk yıl önce Kıbrıs Şehit ve Gazilerini Anma Günü"nde şükran madalyası almıştı. Tekin"e madalyasını Rauf Denktaş vermişti. Eski yüzbaşının Kıbrıs Barış Harekatı'nda altın madalya almış tek teğmen olduğu söyleniyor.

Haber: Erkan Acar
Kaynak: www.zaman.com.tr

Günün Önemli Haberleri