TEKEL işçilerine müjdeli haber

Abone ol

Günlerdir Ankara'daki eylemlerini sürdüren TEKEL işçilerine müjdeli haberi Ankara Valisi verdi.

Ankara Valisi Kemal Önal, Tekel işçilerinin başlattığı eylemle ilgili olarak, "Önümüzdeki günlerde iki tarafı da memnun edecek gelişmeler olacak ve müdahalemize gerek kalmadan bitecek." dedi.

Türkiye'de 2010 yılının "Japon Yılı" olarak kutlanması dolayısıyla Ankara'da bulunan Japonya Okyanus Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Masahiro Akıyama ve beraberindeki heyet Ankara Valisi Kemal Önal'ı makamında ziyaret etti.

Heyeti tanımaktan ve ziyaretinden dolayı memnun kaldığını ifade eden Önal, Türk ve Japon devletlerinin yakın iş birliği içinde olduklarını söyledi.

İlk ikili ilişkilerin başlangıcının 1890 yılında Ertuğrul Firkateyni'nin Japonya'yı ziyareti ile gerçekleştiğini hatırlatan Önal, Türkiye'nin 3 tarafının, Japonya'nın ise 4 tarafının denizlerle kaplı olduğunu ve denizin her iki ülke için de çok önemli olduğunu vurguladı.

İki ülkenin bu konuda birbirinden çok alıp verecekleri şeyler olduğunu dile getiren Önal, iki ülke arasında 4 milyar doların üzerinde ticaret kapasitelerinin bulunduğunu belirtti.

Prof. Dr. Masahiro Akıyama ise iki ülkenin coğrafi farklılıkları olsa da denize önem verdiklerini ifade etti.

İran-Irak Savaşı sonrasında ilişkilerin daha pekiştiğini anlatan Akıyama, Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Vali Önal, misafirlerine Ulus'taki tarihî valilik binasının kristalden yapılmış maketi ile Hitit sürahisi hediye etti.

Konuklarını kapıya kadar uğurlayan Vali Önal, daha sonra basın mensuplarının Tekel işçilerinin eylemine ilişkin sorularını cevapladı.

Hak aramanın da makul ölçüler içinde olması gerektiğine dikkat çeken Önal, "Her şeyde olduğu gibi başlayanın da bir yerde bitmesi gerekiyor. Sanıyorum önümüzdeki günlerde iki tarafı da memnun edecek gelişmeler olacak ve müdahalemize gerek kalmadan bitecek. Öyle umuyoruz. Orda gerçekten büyük sıkıntı var. Basına yansıdı, iki üç gün önce 'valilik uyardı' şeklinde. Esasında İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan bir rapor geldi.

Gerçekten şu anki yerleşimin orada yangına çok hassas bir durum oluşturduğu belirtiliyor. Biliyorsunuz insanımızın hayatı, sağlığı bizim için her şeyden önemli. Düzeltilmesi için, eylemin bir an önce bitirilmesi için, yasal olarak biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Umarım karşılıklı anlayışla en kısa sürede sona erer ve normal yaşantıda devam eder." diye konuştu

Günün Önemli Haberleri