Tek umudu, yeni anayasa paketi

Abone ol

41 yıldır yaşadığı evi milli park sınırı içinde kalan vatandaşın tek umudu yeni anayasa değişikliği.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, milli park sınırları içerisinde olduğu gerekçesiyle 41 yıldır yaşadığı arazisi elinden alınan ve evi yıkılan Ünlü Yiğit, umudunu, anayasa değişiklik paketindeki Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkına bağladı.

1956 ve 1961 yılında Güney Ege'de meydana gelen iki büyük depremin ardından Cennet Adası'ndaki su kaynağının kuruması üzerine ailesiyle adadan göç eden Yiğit, adanın yanındaki Yalancıboğaz mevkisine yerleşti.

1969 yılından bu yana eşi ve çocuklarıyla babalarından kaldığını iddia ettiği arazide yaşadıklarını ifade eden 66 yaşındaki Yiğit, derdini anlatacak yetkili bulamadı:

''Arazimizin orman sınırları içerisinde olduğunu söyleyerek çıkmamızı istediler. Uzun yıllar süren mücadele sonunda bin 332 metrekarelik alanın tapusunu alabileceğimize karar verildi. Arazimizin tamamını almak için yargıya başvurduk. Bilirkişinin yaptığı inceleme sonunda mahkeme tüm arazinin Milli Parklara ait olduğuna karar verdi.''

Ağaçları ben diktim

Arazisinin toplam 2 bin 750 metrekareden oluştuğunu öne süren Yiğit, şunları söyledi:

''41 yıldır burada yaşıyoruz. Buradaki bütün ağaçları ellerimle diktim. Eşimle hayatımızın üçte ikisinden fazlası burada geçti. Şimdi ne yapacağımızı bilemiyoruz.''

Danıştay çare bulamadı

Danıştay'a yaptıkları başvurudan da bir sonuç alamadıklarını ifade eden Yiğit, son çare olarak halk oylamasının ardından kabul edilen değişiklik doğrultusunda Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunacaklarını kaydetti.

Eşyalarını eşi ve akrabalarıyla dışarı çıkartan Yiğit'in evi, bölgeye gelen Marmaris Milli Park Şefliği yetkililerinin gözetiminde yıkıldı.

Yıkım işleminin mahkeme kararı doğrultusunda yaptıklarını belirten Milli Park yetkilileri ise bu kararı uygulamazlarsa kendilerinin suçlu duruma düşeceğini söyledi.

Günün Önemli Haberleri