Tecavüzcüleri hadım edin önerisi

Abone ol

Ruhat Mengi'nin "Tecavüzcüleri idam edin" önerisine, Tuğçe Baran önce karşı çıktı, sonra, ilginç bir öneride bulundu.

Vatan yazarı Ruhat Mengi'nin, suçların ama bilhassa seks suçlarının artması nedeniyle “idam cezasını” yeniden tartışmaya açmasına aynı gazetenin yazarı Tuğçe Baran karşı çıktı.

Baran'ın karşı çıkmasının nedeni tecavüzcüleri korumak değil elbet. O, öldürmek yerine hadım etmek daha iyi görüşünü savunuyor. İdam cezasının kendisine ters geldiğini belirten Baran, bir konuda meslektaşına hak veriyor. O da, hapis cezalarının yetersiz oluşu...

İdamı tartışacağımıza neden “HADIM” etmeyi tartışmıyoruz? diyen Baran, erkeklerin kendisine yönelik olası tepkilerine karşılık da bir öneride bulunuyor.

"Şimdi erkek okurlar hemen kendilerininkini düşünüp fena olmasın. Eski kanlı ve can yakan yöntemlerden söz etmiyorum. Yani hadım hadisesini bir işkence olarak önermiyorum.. Bir TEDAVİ biçimi olarak öneriyorum. Artık keserek biçerek değil, kimyasal yöntemlerle (anti-androjen ilaçlarla) yapılıyor zaten".

Hadımın tarifini de yapan Baran çok tarşılacak önerisine şöyle devam ediyor... Nedir hadım? Testislerin bir operasyonla alınması veya ilaçla etkisiz hale getirilmesi. Ne olur onlar etkisiz hale gelince? Testosteron hormonu bir daha salgılanmıyor...

Testosteron hakikaten ilginç bir hormon ki bildiğiniz gibi erkek özellikleri yaratan bir hormondur. Seks isteği bu hormon sayesinde olur. Öte yandan saldırganlık da bu hormon sayesindedir. Keza kavgacılık da. Ve hatta rekabet de.

Hadım edince ne oluyor? Kişinin cinsel isteği önemli ölçüde azalıyor veya tümüyle yok oluyor. Normal veya sapkın, kim olursa olsun bir daha cinsel istek duymuyor.

Günün Önemli Haberleri