Tatlıses hastanede vurulacaktı iddiası

Abone ol

İbrahim Tatlıses'e yönelik ikinci suikast girişimi polis tarafından engellendi!

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, sanatçı İbrahim Tatlıses'e düzenlenen silahlı saldırının tüm boyutlarının belli olduğunu, saldırının, içerisinde Abdullah Uçmak ve tetikçinin de bulunduğu otomobilden gerçekleştiğini bildirdi.
Olayın tüm boyutlarının belli olduğunu vurgulayan Çapkın, “Saldırı, içerisinde Abdullah Uçmak ve tetikçinin de bulunduğu otomobilden gerçekleşmiştir. Olayda kullanılan silah da bulunmuştur” diye konuştu. Çapkın, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda gözaltına alınan 7 şüphelinin, olayla ilgili olabilecek bağlantılarının incelendiğini söyledi.

HASTANEDE SUİKAST GİRİŞİMİ GERÇEK DEĞİL

Emniyet Müdürü Çapkın, “Olayla ilgili her türlü olasılığı değerlendiriyoruz. Asıl şüpheliler gözaltında. Çalışmalarımız sürüyor. Elde edilen 2 silahtan biri olayda kullanılan silah. Ancak hastanede suikast girişimi iddiası gerçek değildir. Hastanede yakınları var, hastane personeli var, bizim aldığımız tertibatlar var. Böyle bir şey mümkün değil” şeklinde konuştu.

PKK ŞÜPHESİ

Saldırıyı, PKK'nın alt kolu TAK'ın üstlenmesine ilişkin de çalışma başlattıklarını kaydeden Çapkın, “Olayı önce üstlenip, sonra da yalanladılar. Söz konusu internet sitesine yönelik sürdürülen çalışmalarda bazı kişiler gözaltına alındı. Bu ayrı bir konudur” dedi.
Emniyet Müdürü Çapkın, sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıyı gerçekleştiren zanlıların pazar sabahı adliyeye sevk edileceklerini ve olayla ilgili açıklama yapılacağını sözlerine ekledi.
Günün Önemli Haberleri