Tasarı ABD yönetimini üzdü

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Casey, tasarıdan üzüntü duyduklarını belirtti

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey, ABD Başkanı George W. Bush yönetiminin, Ermeni tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda reddedilmesi için elinden gelen herşeyi yapacağını söyledi.

Casey, ''Tasarı geri çekilse bu harika birşey olurdu ama şu aşamada kimse böyle birşeyin olmasını beklemiyor'' diye konuştu.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy'un, danışmalar için Ankara'ya çağrıldığı haberleriyle ilgili sorulara yanıt veren Casey, ABD'nin buna karşılık verip vermeyeceği sorusuna, ''Biz, Türk yetkililere ulaşma çabalarımızı sürdüreceğiz'' yanıtını verdi ve ABD Büyükelçisi'nin çağrılması gibi birşeyin sözkonusu olmadığını bildirdi.

PKK ve Ralston'un durumu

Türkiye'yi tatmin etmek için ABD'nin, PKK'ya karşı daha etkili olup olmayacağı sorusu üzerine Casey, ''Türkiye ve Irak hükümetiyle beraber çalışarak PKK sorununun çözümüne bakıyoruz. Bu çabalar sürecek. PKK terörist bir örgüttür ve hepimiz PKK'nın işinin bittiğini, Türkiye'de, Irak'ta veya başka bir yerde devreden çıktığını görmek istiyoruz'' diye konuştu.

ABD'nin PKK ile mücadeleden sorumlu özel temsilcisi Joe Ralston'ın konumuyla ilgili bir soru üzerine Casey, ''Ralston, hiçbir zaman ABD Dışişleri Bakanlığı çalışanı değildi, özel temsilciydi. Bu çabaları çerçevesinde bir maaş almıyor. Bölgede değil, Türkiye'de değil. Statüsünün durumuyla ilgili açık bir bilgim yok. Benim anladığım, ABD Dışişleri Bakanı Condolezza Rice'a bir mektup iletti. Bundan bir sonuca ulaşılıp ulaşılmadığını bilmiyorum'' dedi.

Günün Önemli Haberleri