Tarihi ayinin ardından nişanlandılar

Abone ol

95 yıl aradan sonra ilk kez ayin düzenlenen Akdamar Kilisesi'nde Ermeni asıllı bir çiftin nişan yüzükleri takıldı.

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Kilisesi'nde 95 yıl aradan sonra ilk kez yapılan ayin törenin ardından kilisede nişan töreni gerçekleştirildi.

Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Meclis Başkanı Tatul Anuşyan tarafından kilisenin içerisinde yüzükleri takılan Tıp Fakültesi mezunu Ermeni asıllı Tamara Alcal ile kuyumcu olduğu öğrenilen Avinis Bıçakçı çiftinin nişan töreninde, iki gencin ailesi duygulu anlar yaşadı.

Ermeni geleneklerine göre nişanlanan çift, yüzüklerinin takılmasının ardından Anuşyan ve ailesiyle fotoğraf çektirdi.

Kendimi şanslı hissediyorum

Tamara Alcal, Akdamar Kilisesi'nde nişanlanmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, 95 yıl aradan sonra ilk kez ayin yapılan kilisede nişan yüzüklerinin takılmasından dolayı kendisini şanslı hissettiğini söyledi.

Alcal, Akdamar efsanesini bildiğini ve ailesinin de kendisine ''Tamara'' adını koymasının efsaneden kaynaklandığını dile getirerek, ''Adada yaşayan Tamara ile aşkının hikayesi son derece hüzünlü sona ermiş. Fakat ben ve nişanlımın sevgisi, burada yapılan nişanla bir ömür sürecek'' dedi.

Akdamar efsanesi


Efsaneye göre, adadaki kilisede yaşayan rahibin güzel kızı Tamara'yı gören sahil köylüsü genç aşık olur. Ancak rahip, bu aşka izin vermez ve delikanlının bir daha adaya gelmemesini söyler. Ama aşk, iki kıyı arasında gece olunca fener işaretleriyle devam eder.

Tamara, her gece eline aldığı fenerden yayılan ışıkla yerini belli eder. Feneri gören sevgilisi, yüzerek karşı kıyıdan, adaya ulaşarak sevgilisi ile gizlice görüşür. Bir süre sonra durumu fark eden rahip, fırtınalı bir gecede kızını odasına kilitler, kendisi de kıyıda fenerle bekler.

Fener ışığını gören genç, hemen suya dalarak karşıya ulaşmak için yüzmeye başlar. Gencin yüzdüğünü gören rahip, elindeki fenerle sürekli yer değiştirir. Fener ışığını yüzerek takip eden ve bir süre sonra yorgun düşen genç, ne ileri gidebilir ne de geriye dönebilir. O an ''Ah Tamara'' diye seslenerek, suda boğulur.

O tarihten itibaren adaya 'Ahtamara' adı verilir. Adının ismi bir süre sonra değişikliğe uğrayarak, 'Akdamar' olarak anılmaya başlar.

Günün Önemli Haberleri