Tansu Çiller düğmeye bastı

Abone ol

Tansu Çiller Ankara'da Başbakan gibi karşılandı. Ağar ile görüştü. Kurmayları bastırdı, Çiller tarih verdi.

DYP'nin eski lideri Tansu Çiller, siyasete dönüş sinyalini oldukça kuvvetli verdi. Hasan Ekinci'nin eşinin cenazesi için gittiği Ankara'da ilgi odağı oldu. DYP'de mutsuz olanların hücumuna uğrayan Çiller, burada gövde gösterisi yaptı.

Çiller bu çıkışını Ağar ile yaptığı görüşmeden sonra yaptı. İki lider geçtiğimiz Cuma günü Çiller'in Yeniköy'deki evinde buluştu. Çiller'in nabzını yoklayan Ağar beklemediği tabloyu iki gün sonra Ekinci'nin eşinin cenazesinde aldı.

Cenazede büyük bir ilgiyle karşılanan Çiller'e, eski yol arkadaşları "Sizsiz olmuyor. İşe el koyun" çağrısı yaptılar. Bugün gazetesinden Seda Şimşek cenazeden ilginç ayrıntılar geçti.. Turhan Güven'in “Sizsiz olmuyor. İşe el koyun"  ve Saffet Kaya'nın "Hareket sizi bekliyor. Önderimiz olarak önümüze düşün" çağrısı yapıldı.

Yine DYP'li kaynaklar Çiller'in dönmek için iki şartın gerçekleşmesini beklediğini belirtiyorlar. Bunlardan birincisi partinin kongre yapması, ikincisi de Cumhurbaşkanlığı seçimleri..

Çiller'in bu çağrılara verdiği cevap hayli anlamlıydı. İlk kez bu kadar aktif siyasete dair vurgulu ve net mesajlar veriyordu:

"En müsait olmayan şartlarda dahi umudu, güveni ve inancı yitirmemek lazım. Günü geldiğinde bıraktığımız ve başlamamız gereken noktadan yürüyüşümüze devam edeceğiz. Türkiye bu misyona muhtaçtır. Bu misyonun kadrosu Türkiyeínin geleceğine ve kaderine mühür vuracaktır"

Çiller, kurmaylarına "Sabırlı olun, merkez sağ yan yana gelecektir" talimatını verdi. Çiller, yakın isimlere Cumhurbaşkanlığı adaylık süresinin başlayacağı 16 Nisan’ı beklemelerini istedi.

Günün Önemli Haberleri