Tam Otomatik Beşik yapıldı

Abone ol

Kastamonu Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ''Tam Otomatik Beşik'', hazırladılar.

Kastamonu Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı sese ve ıslaklığa duyarlı, ''Tam Otomatik Beşik'', bebek ağladığında otomatik olarak sallanıyor, altını ıslattığında da sesli bir şekilde anne ve babasını uyarıyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca, mesleki ve teknik eğitim yapan okullar arasında düzenlenen proje tabanlı beceri yarışmasında, Kastamonu birincisi olan Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ''Full Otomatik Beşik Projesi'', Ankara'da düzenlenen Türkiye finallerinde Kastamonu'yu temsil ediyor.

Endüstri Meslek Lisesi Mobilya ve Dekorasyon Bölümü ile Elektronik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı ''Full Otomatik Beşik'', annelere büyük kolaylıklar sağlamayı amaçlıyor.

Proje danışmalığını okulun öğretmenlerinden Levent Erdem ve Mustafa Alibaş'ın yaptığı, lise son sınıfı öğrencileri Enver Dalahmetoğlu ve Uğur Küçüksipahioğlu'nun hazırladığı beşik, sese ve ıslaklığa duyarlı olarak hazırladı.

Öğrencilerden Enver Dalahmetoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beşiğin, bebek ağladığı zamanlarda otomatik olarak sallanmaya başladığını, sallanma süresinin de tercihe göre ayarlanabildiğini söyledi. Beşiğin sallanmasının uzaktan kumandayla da kontrol edilebildiğini ifade eden Dalahmetoğlu, şöyle konuştu:

''Sallanmayla birlikte beşikte hazırladığımız ses sistemiyle daha önce kaydedilen bir kadın sesi bebeğe ninni söylüyor. Bebeğin altı ıslandığında ise yine kaydedilen ses, 'bebek altını ıslattı, lütfen değiştirin' uyarısında bulunuyor. Beşiğin otomatik sallanma hareketi uzaktan kumandayla kontrol edilebilirken anne ve babanın zaman kazanmaları sağlanabiliyor.''

Dalahmetoğlu, hazırladıkları beşiğin, proje yarışmasının finallerine katılmak için Ankara'ya gönderildiğini belirtti.

Günün Önemli Haberleri