Taksimde Figüranlar kahvesi gibi durak

Abone ol

Dizilerde çalışanların sete gitmek için servis otobüsü beklediği durak iş arayanların mekanı.

Dizilerde çalışanların sete gitmek için servis otobüsü beklediği Taksim'deki bir durak, 'figüranlar kahvesi' gibi oldu. İş arayan oyuncular soluğu bu durakta alıyor.

Eskiden İstanbul Beyoğlu'ndaki kahvelerde filmlerde rol alabilmek için bekleyen figüranlar, artık Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yanındaki sokakta bekliyor. Figüranlar, dizi film setlerine set işçilerini götüren servislerin kalkış noktası olduğu için burayı tercih ediyor. Çekime gitmeyi bekleyen set amirleri ve reji asistanlarıyla böyle bağlantı kurma fırsatı bulan figüran oyuncular, sonraki bölümler için iş istiyor.

Artık dev bir sektör olan dizi film piyasasında yaklaşık iki bin set işçisi çalışıyor. Sayıları 70'i bulan dizilerde çalışanlar, her sabah AKM'nin yanındaki bu durakta servis bekliyor. Yaklaşan kış nedeniyle endişelen yüzlerce set çalışanı, servis beklemek için kapalı bir mekân talep ediyor. Dizi sektöründe iyileştirme çalışmalarına başlayan Sinema Emekçileri Sendikası (Sine-Sen) Başkanı Yusuf Çetin, burayı amele pazarına benzetiyor. Taksim'de bekleme salonu yapabilecekleri bir alan tahsisi için Büyükşehir Belediyesi'ne yaptıkları başvurunun reddedildiğini söyleyen Çetin, yetkililerden yer sorununa çözüm istiyor.

Haber: Bülent İpek
Kaynak: www.sabah.com.tr

Günün Önemli Haberleri