Taksim İlkyardım'ın taşınmasına karşı eylem
Abone olTaksim İlkyardım Hastanesi'nin yeni binası yapılana kadar Gaziosmanpaşa'da hizmek verecek olmasına bir grup hastane çalışanı tepki gösterdi.
İNTERNET HABER- Hastane çalışanları basın açıklaması yaparak, hastanenin boşaltılmasının olumsuz sonuçlarının olacağı savundu. Hastane yönetimi ise tepkileri doğru bulmadıklarını, Gaziosmanpaşa'daki hastanede daha modern imkanlarla hizmet verileceğini söyledi.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yaptı. Depreme karşı dayanıklı olmadığı ve fiziki şartlarının yetersiz kaldığı gerekçesiyle boşaltılması kararlaştırılan hastane için verilen kararın yanlış olduğunu savunan göstericiler, boşaltmaya tepki gösterdi. "Sağlık hakkı engellenemez, sağlıkta ticaret ölüm demektir" şeklinde slogan atan gruptakiler, "Sağlığım kime emanet, hastaneme dokunma" yazılı pankartlar taşıdı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Ferdane Çakır, turist ve ziyaretçi yoğunluğu olan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nin hastanesiz bırakılmasının olumsuz sonuçları olacağını ve acil müdahale gerektiren vakaların mağdur durumda kalacağını söyledi. Çakır, özellikle çalışanların da hastaneye yakın mesafede ikamet etmelerinin acil durumlarda hastaneye gelişlerinin kolay olacağını belirterek, "Bu durum Taksim bölgesinde bir hastane bulunmasının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir." dedi.
Taksim bölgesinde yaşanan Gezi Parkı ve benzeri olaylar sonrasında yaşanan yaralanmalara ilk müdahalelerin hastanede yapıldığını hatırlatan Çakır, "Çalışanların hastaneye 15-20 dakikalık mesafede ikamet etmektedir. Bu yakınlık deprem, patlama gibi bütün personelin gönüllü yada zorunlu hizmet yerinde olması gereken durumlarda oldukça yarar sağlar ve hastane daha olumlu hizmet üretir. Biz bu uyumun devamından yanayız." şeklinde konuştu.
Basın açıklamasına katılarak destek veren Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de hastanenin vermesi gereken hizmeti Gümüşsuyu ya da benzeri bir hastaneye kaydırmak mümkünken, burada çalışanları Gaziosmanpaşa'ya yönlendirmenin halka hizmet olmadığını savundu.
HASTANEDEN AÇIKLAMA: TAKSİM'DEKİ HASTANE ORTAMI YETERLİ DEĞİL
Hastane önünde yapılan basın açıklamasının hemen ardından Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi de harekete geçerek konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Kameraların karşısına geçen hastane yöneticisi Dr. Cihangir Tayfur, şu anda 8 hastanın, bir o kadar da refakatçiyle kaldığı odaların bulunduğunu ve fiziki şartları yetersiz olan bir hastanenin hizmet vermeye çalıştığını söyledi. Gaziosmanpaşa'da çok daha iyi şartlarda hizmet verileceğini anlatan Tayfur, ancak Taksim'deki hastanelerini sevdiklerini ve herkesin bir Taksimlilik ruhu olduğunu ifade etti.
112 İSTASYON KURACAK
Taksim'de günlük poliklinik olarak bin 200 hastaya hizmet verdiklerini ve acil servise de yaklaşık 300 hastanın müracaat ettiğini belirten Tayfur, bu rakamların diğer hastanelere oranla düşük olduğunu ve taşınmanın bu anlamda büyük bir sorun oluşturmayacağını ileri sürdü. Tayfur, hastanenin taşınmasının ardından acil servisin bulunduğu yerde 112'in istasyon kuracağını ve acil hizmetlerinin buradan sağlanacağını kaydetti. Tayfur ayrıca, bakanlık olarak Gümüşsuyu Asker Hastanesi ve diğer hastanelerle bir protokol hazırlığı içinde olunduğunu da sözlerine ekledi.
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Tayfur, Gezi Parkı olayları sırasında eylemcilerin Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi'ne getirildiği ve bu nedenle cezalandırma yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak da "Biz sağlık hizmeti veriyoruz, bunu verirken bir taraf tutmamız mümkün değil." ifadesini kullandı. Tayfur, Taksim'deki hastanenin yerine yapılacak yeni hastanenin de proje çalışmalarının tamamlandığını ve kurul kararı beklendiğini belirterek, 50 bin metrekareye yakın kapalı alana sahip modern bir hastanenin inşa edileceğin ifade etti.