Takipteki konuşmalar internette sızdı
Abone olFutbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanarak Metris'e gönderilen FB Başkanı Aziz Yıldırım'ın ve asbaşkanların konuşmaları internete sızdı
3 Temmuz Pazar sabahı başlayan "Futbolda şike soruşturması"nda her gün bir gelişme daha yaşanıyor.
Son gelişme ise tutuklanan isimlerden Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun çeşitli şahıslar ile yaptığı ve teknik takibe takılan ses kayıtlarının internete düşmesi oldu.
DÖNERLİ ŞİKE SORUSU GÜLDÜRDÜ...
FAİK IŞIK ATEŞ PÜSKÜRDÜ
Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık ise bu konuşmaların internete sızdırılmasına büyük tepki gösterdi.
Işık, Twitter'a yazdıkları ile tepkisini şu şekilde dile getirdi:
- Sadece bilgi için: İnternette yayına verilen dinlemeler, Fenerbahçe ve Aziz Başkanı hedef alanların, resmi suç şebekesi olduklarına delildir.
- Atfedilen suçlamalar, kolaj dinlemelerle isbatlanmaya çalışılıyor. Kampanyanın foyası çıkmıştır. Böyle polis, böyle yargı ile adalet olmaz.
- Tarafsız ve uygar hiç kimse artık Beşiktaş'taki mahkemeler ve polis operasyonlarının medyatik rezaletine inanamaz.
- Uydurulan bütün suçlamalar doğru olsa bile; Türkiye'yi korku devleti haline getirme, herkese terör muamelesi yapmaktan büyük suç değildir.
- İnternete düşen ifadeler değil; bu ülkede adaletin ve kamu gücünü kötüye kullanma kullananların namusudur.
- Sahip çıkılamayan şey; devletin itibarı ve güvenilirliğidir. Medyaya yargı yetkisi verilirse; devlete de gerek kalmamış demektir.
- Soruşturmayı yapan polis ve savcının telefon kayıtları ve bu süreç içerisindeki ilişkileri incelenmeden; şikenin nerede olduğu anlaşılamaz.
- Yürekleri yetiyorsa; kendi telefon kayıtlarını ve ilişkilerini anlatsınlar.
- Linç sürecine katılanların telefon kayıtlarını, ilişkilerini bağlantılarını öğrenmek savunmanın hakkıdır. Hodri Meydan!
- Onlar kimlerle, nerede, ne konuşarak bu süreci yürüttüler? Kimse, kendinine OGİTO ERGASUM (Güç/devlet benim) demesin.
- Ne tutanaklara inanıyorum, ne de resmi denilen açıklamalara. Kendi telefon kayıtlarını, irtibatlarını görmek, bizim en doğal hakkımız oldu.