Suriye gerçeği Clinton'un sızdırılan e-postasından çıktı
Abone olYazar Nedim Şener, bugünkü yazısında PKK'nın Suriye kolu YPG'ye kalkan olan ABD'nin asıl niyetini ifşa etti.
Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, ABD'nin DEAŞ'a karşı Türkiye yerine, terör örgütü PKK'nın kolu YPG'yi tercih etmesinin nedenini yazdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "El Bâb'dan sonraki istikâmet Münbiç" açıklamasının ardından telaşa kapılan ABD ordusuna ait zırhlı araçlar Münbiç'in kuzeyine doğru hareket etmişti. Peki ABD'nin YPG sevdası nereden kaynaklanıyor?
Yanıtını Nedim Şener, bugünkü yazısında Clinton'un sızdırılan e-postasını ve eski CIA başkanı Brennan'ın açıklamasına yer vererek açıklıyor:
İSRAİL'İN GÜVENLİĞİ İÇİN
"Asıl büyük siyasi amacı ise İsrail’in güvenliği. Bu durum Obama döneminden beri değişmedi. Dışişleri Bakanı olan Hilary Clinton’un sızdırılan 31 Aralık 2012 tarihli e-posta mesajında açıkça şöyle belirtilmişti: “…Esad’ın devrilmesi yalnızca İsrail’in güvenliğini garanti altına almakla kalmayacak aynı zamanda İsrail’in bölgede nükleer silah gücüne sahip tek ülke olma özelliğinin de devam etmesini sağlayacak...” Hedef, İsrail’in güvenliği için İran ile savaş. Bu sözler Trump’un İran’a karşı çıkışlarının daha iyi anlaşılmasını sağlıyor sanırım.
PARÇALANMIŞ SURİYE
Tüm bunları CIA Başkanı John Brennan’un 9 Eylül 2016’deki,“Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün yeniden sağlanabileceğinden kuşkuluyum, bu iki ülkenin de merkezi bir hükümet tarafından yönetilebileceğini tahmin etmiyorum" sözleriyle birleştirin şöyle bir fotoğraf elde edersiniz; parçalanmış Suriye’de İsrail’in güvenliği için gerektiğinde İran ile savaşta kullanacağı bir siyasi oluşum."
E-POSTALAR BAŞINI AĞRITMIŞTI
ABD başkan adayı Hillary Clinton'ın Dışişleri Bakanı olduğu dönemde özel hesabından yaptığı ve kamuoyuna açıklanmamış yaklaşık 15 bin yeni e-posta yazışması bulunduğu ortaya çıkmıştı.
ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yürütülen soruşturmada Clinton'ın ifadesinin aksine eski bakanın 14 bin 900'den fazla yazışması daha bulunduğu Cumhuriyetçi kanada yakın Judicial Watch adlı kuruluşun bilgi edinme yasası çerçevesinde yürüttüğü çalışmalar sonucu ortaya çıkarıldı.
ABD Dışişleri Bakanlığı avukatları, Judicial Watch tarafından açılan dava kapsamında bir bölge mahkemesi hakimine verdiği bilgide, Clinton'ın 2009-2013 arasındaki bakanlığı dönemine ait 15 bin civarında e-postanın değerlendirildiğini bildirdi.
Bakanlık avukatları, yazışmaların ilk bölümünün işlenmesi ve kamuoyuna açıklanmasının ekim ayı ortasını bulabileceğini belirtti. Avukatlar, e-postaların ne kadarının işle ilgili, ne kadarının özel olduğunun henüz bilinmediğini söyledi.
Clinton, kasımda yapılacak seçimler öncesinde Cumhuriyetçi kanadın e-postaları hakkındaki eleştirilerine maruz kalıyor. Özellikle Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, kampanya konuşmalarında, elektronik yazışmalarında devlete ait sunucular yerine New York'taki evinin bodrumunda bulunan özel sunucuyu kullanan Clinton'ın üzerine gidiyor.
Clinton'ın yazışmalarından 55 bin sayfalık bölüm daha önceki yargı süreci sonunda Dışişleri Bakanlığı tarafından kamuoyuna açıklanmıştı. Bu yazışmaların gizlilik içeren hassas bölümleri ise açıklanmadan önce ayıklanmıştı.
Hillary Clinton, 55 bin sayfalık yazışmaları Dışişleri Bakanlığı'na teslim etmeden önce sadece özel e-postalarını sildiğini açıklamıştı.