Sürenden Canaydına yanıt

Abone ol

Galatasaray'ın eski başkanlardan Faruk Süren, başkan Özhan Canaydın'a eleştirilerde bulundu.

Galatasaray Kulübü'nde yarın yapılacak seçimli olağan genel kurul toplantısı öncesi, eski başkanlardan Faruk Süren, başkan Özhan Canaydın'a eleştirilerde bulundu.

Süren, Radyospor'da katıldığı bir programda görüşlerini açıklarken, Canaydın'ın, kendisiyle ilgili ''Bana sırt vermeleri gerekirken yanlış işler peşinde koştular. Faruk Süren'e hakkımı helal etmiyorum'' şeklindeki sözleri için ''Hakkı varsa, etmesin'' yanıtını verdi.

Süren, şöyle konuştu:

''O'na sırt vermemiz için, Ali Dürüst ile birlikte Riva olağanüstükongresinden önce, güvenilir ve sağlam bir ekip kurmasını istedik. Konuştuk, ama uygulamaları bambaşka oldu. Bizimle çalışmak istemediğini tavırlarıyla belli etti. 4 yıllık uygulamaları, O'nun nasıl biri olduğunu gösterdi. Benim, en azından bu yaşananlardan sonra O'nu desteklemem söz konusu olamaz. Hakkı varsa, helal etmesin.

Sayın Canaydın'ın tekrar aday olması kendi tasarrufunda. Buna kimse mani olamaz, ancak geçmiş performansı böyle bir adayı pek geçerli kılmıyor. Neticede hep değişimden bahsediyoruz. Geçmiş yüzyılın ülkemizdeki en başarılı kulübü Galatasaray'dır ve düşünce reformunu yapacak kudreti de vardır. 1996'da başlayan değişim düşüncesi, son 4 yılda başarısızlığa uğradı. Bunun için, seçimde üyeler bu devrimi yapacaklardır. Üyeler birtakım baskılarla etkilenmeyecektir. Galatasaray'ın oyu hürdür, kimse angaje yapamaz.''

''GEÇMİŞİ ÇARPITARAK KONUŞUYOR''

Faruk Süren, Özhan Canaydın'ın, faaliyet raporlarını açıklarken kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini öne sürdü. Ali Sami Yen Stadı'nın üst hakkını aldıklarını, tüm statların üst kullanım haklarının, kulüplerin inisiyatifinde olmasını arzu ettiklerini ifade eden Süren, ''Gerek bu üst kullanım hakkını elde etme sürecinde, gerekse sonradan bununla ilgili ortaya çıkan borçları bütçeye koymazsanız, gayri samimi olursunuz. Bu gayri samimi ortamlardan vazgeçin. Nasıl ki hukuk herkese lazımsa, samimilik de herkese lazımdır. Hem 'geçmişi konuşmayacağım' diyor, hem de geçmişi konuşuyor. Geçmişi de çarpıtarak konuşuyor'' dedi.

Ellerinde tutanak bulunduğunu, Mehmet Cansun'dan başkanlığı devraldığında kulübün borçlarına bakmak gerektiğini dile getiren Faruk Süren, ''48 milyon dolarlık vergi borcu vardı. Maliye Bakanlığı'nın çıkardığı bir genelgeyle affa uğradı. Sadece yüze 10'luk bölümü olan 4.8 milyon dolar ödediler. Halen 48 milyon dolarlık borcu gösteriyorsa, bu gayri samimiyettir. Mehmet Cansun döneminde bazı borçlar olabilir. Devraldığı zaman banka borçları faiziyle birlikte 12 milyon dolardı. Şimdi 70 milyon dolar. Tüm borçlar artık 166 milyon dolara çıktı, ama bütün bunları farklı şekilde kamuoyuna sunuyor.''

Günün Önemli Haberleri