Süper ikili Türk mü oluyor?

Abone ol

Carlos ve Alex Fenerbahçe ile sözleşme yeniledi. İmza töreninde konuşan iki yıldız ilginç açıklamalarda bulundu.

Alex de Souza 2, Roberto Carlos 1 yıl daha Fenerbahçe'de. Aziz Yıldırım'ın da hazır bulunduğu imza töreninde başkan ve futbolcular açıklama yaptı.

TÜRK VATANDAŞLIĞINA YEŞİL IŞIK

Alex ve Carlos
, kulübün istemesi ve yasal bir sorun çıkmadığı taktirde, Türk vatandaşı olarak Fenerbahçe formasını giyebileceklerini ifade ettiler. Alex, "Türk vatandaşı olmaktan keyif ve gurur duyarım" derken, Roberto Carlos, "Fenerbahçe forması kutsal" dedi.

Yıldırım:
Alex ile 2 sene anlaştık. Roberto Carlos'la 1 yıl daha anlaştık. Temmuz'da yapmıştık. Boş mukaveleye imza attı. Gazetelerde haberler çıktı. Türk vatandaşlığı konusunda. Alex'i inşallah Türk vatandaşı da yaparız ve o da bize hizmet etmeye devam eder.

Alex: 2 sene daha burada olacağım. Kariyerimin sonuna kadar da Fenerbahçeli Alex olarak kalmaya devam edeceğim. Türk vatandaşı olmak benim için büyük bir gurur olur. Kulübüm uygun görürse ben de memnuniyetle Türk vatandaşı olurum. Çok önemli bir Trabzonspor maçına çıkacağız. Hepimizin hedefi galibiyet...

İstanbul'u ve Türkiye'yi çok seviyorum. Mükemmel bir şehir Aynı zamanda Fenerbahçe'de oynamaktan dolayı mutluyum. Bu nedenle kontratımı 1 sene daha uzattım.

Profesyonel futbolcu için saha içi ortam kadar saha dışı ortamda çok önemli. Biz burada kendi evimizde gibi hissediyoruz.

Herkesin bize saygısı ve sevgisi var. Oyuncular çoğu zaman başka ülkeye gitme gereğini duymuyorlar. Hala Türkiye'ye verecekleri ve Türkiye'den kazanacakları çok şey var.

Roberto Carlos: Kutsal forma şu an üzerimde ve bunu 1.5 yıl daha taşıyacağım. Bu sene büyük hedeflerimiz var. Sahaya çıktığımda herkesin yüzü gülmeye devam edecektir.

Bizim burada yeni imzalar atmamızın takımda da olumlu etkisi olacaktır. Çünkü onlar da Alex ve Roberto Carlos gibi oyuncularla 1-2 sene daha oynayacaklar. Bütün arkadaşlarımız bize tebrik mesajları yağdırdılar.

Ben de Türk vatandaşı olabilirim ama bu Federasyon'un incelemesi gereken bir konu. Ben Avrupa vatandaşı bir futbolcuyum. İleride bizim gibi Avrupa yıldızlarının Türk vatandaşı olması sağlanabilir. Türk futbolunun faydası için bu yapılabilir.
Günün Önemli Haberleri