Süper Dünyalar bulundu NASA'dan heyecanlandıran keşif

Abone ol

NASA Kepler teleskopu ile süper dünyalar buldu. Yaşam olabileceği düşünülen 100'den fazla gezegen tespit edildi. Basın açıklaması ile dünya benzeri gezegenler hakkında bilgi verildi.

NASA uzay teleskopu Kepler Dünya boyutlarında 100'den fazla gezegen keşfetti. NASA teleskopu araştırmasında Süper Dünyalar da keşfetti. Uzayın yaşama elverişli kısmında ise dokuz küçük gezegen bulundu. Bu alanlardaki koşulların, sıvı suyun varlığına ve yaşamaya elverişli olabileceğine inanılıyor.

Yeni bulgular, Kepler tarafından keşfedilen 1284 yeni gezegenin bulunduğu katalogda yer alıyor.

Nasa, bu keşiflerin Güneş sistemi dışındaki yeni gezegenlere ilişkin en büyük gelişme olduğunu söyledi.

NASA YENİ GEZEGENLERİ AÇIKLADI
Nasa'da görevli bilim insanları yeni bulguları dün düzenledikleri telekonferansla açıkladı.

Kepler'in istatistiksel analizleri, gök bilimcilere Dünya'ya benzer gezegenlerin nasıl olabileceğine dair veriler sunuyor.

DÜNYA'YA EN ÇOK BENZEYEN GEZEGENLER

Kepler teleskobunun şimdiye kadar keşfettiği Kepler-186f ve Kepler-452b gezegenleri, boyutları, yörüngesinde dolaştığı yıldız ve yıldızından aldığı enerjiye bakıldığında Dünya'ya en yakın gezegenler olarak biliniyor.

SÜPER DÜNYALAR

New Jersey'deki Princeton Üniversitesi'nde görevli Dr Timothy Morton, Kepler tarafından bulunan Güneş sistemi dışındaki gezegenlerin büyük çoğunluğunun süper-Dünya denilen (Dünya'nın yarı çapından 1.2-1.9 kat daha büyük) gezegen ile sub-Neptün (Dünya'nın yarı çapından 1.9-3.1 kat daha büyük) gezegeni arasında kalıyor.

YAŞAMA ELVERİŞLİ 10 MİLYAR GEZEGEN

Kepler teleskobunun göreviyle ilgili çalışan Nasa'nın California'daki Ames Araştırma Merkezi'nde görevli bilim insanı Dr Natalie Batalhya, hesapların Samanyolu'nda 10 milyardan fazla yaşamaya elverişli gezegen olabileceğini söyledi.

BİZE EN YAKIN YAŞAM OLABİLECEK GEZEGEN

Nasa Ames Araştırma Merkezi'nde görevli Dr Batalha "Yıldızların yaklaşık %24'ü, Dünya'nın boyutlarından ortalama 1.6 kat daha küçük olan yaşama elverişli gezegen barındırıyor. Eğer yaşanabilir en yakın gezegen neresi olabilir diye soruyorsanız, bu yaklaşık 11 ışık yılı uzaklıkta, aslında çok yakın bir mesafe" bilgisini verdi.

KEPLER TELESKOPU NEDİR? Kepler teleskobu adını, Rönesans dönemi gök bilimcisi Johannes Kepler'den aldı, teleskobun görevi 7 Mart 2009'da başladı.

 James Webb Uzay Teleskobu gibi diğer gözlemciler de Güneş sistemi dışındaki gezegenlerin atmosferinden geçen yıldız ışıklarını inceliyor.

Bu da olası biyolojik verileri sağlıyor.

Kepler, diğer yıldızların yörüngesinde dolaşan gezegenleri keşfetmek için 'transit yöntemi' kullanıyor.

Bu yöntem, yörüngedeki gezegenin Dünya ile yıldız arasından geçerken, yıldızın ışığının ne kadar karardığının ölçülmesiyle oluyor.

Yörüngedeki benzer gelişim, Merkür Dünya ile Güneş arasından geçtiğinde de yaşandı.

Günün Önemli Haberleri