Starsız yeni bir dizi

Abone ol

Yapımcı Birol Güven'in bir ilk olacak projesi ile geliyor. Bu dizi diğerlerinden çok farklı. Çünkü starı yok...

'Kaygısızlar', 'En Son Babalar Duyar', 'Çocuklar Duymasın' ve 'Ayrılsak da Beraberiz' gibi uzun soluklu dizilerle adını duyuran yapımcı Birol Güven, bugünlerde farklı bir projeyi izleyiciyle buluşturmak için çalışıyor.

Adına 'starsız yerli dizi' dediği yapım, benzer dizilerin esir aldığı beyazcama farklı bir soluk getireceğe benziyor. Cine 5'te ay sonunda yayınlanacak dizi için 'Maceraya atılıyoruz.' yorumunu yapan Güven, projede starlara değil, gerçek hayatın içinden meslek sahiplerine rol veriyor.

Televizyon tarihinde bir ilk olan yapım daha önce, sinemada denenmiş ve başarılı olmuştu. Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan ve Yüksel Aksu gibi isimler filmlerinde kendi keşfettikleri isimlere görev vermişlerdi.

Birol Güven, projenin tutup tutmayacağı konusunda "Şimdilik bir şey söylemek zor" dese de yenilik peşinde olduğu ve deneysel bir iş yaptığı muhakkak. Henüz oyuncu seçmeleri de yapılmamış zaten. Seçimlerde de mesleği ve hevesi olmayanlara şans tanınmıyor.

Dizide doktor, dişçi, mühendis, kuyumcu, berber, otoparkçı, her meslekten insan yer alacak. Bu meslek sahiplerinin kamera önünde nasıl duracaklarını izleyiciler kadar kendisinin de merak ettiğini söyleyen Güven, "Eğitim verecek misiniz?" sorumuza, "Eğitim vermiyoruz. Çünkü eğitim onlara zarar verir ve doğallıklarını götürür. Ama bir oyuncu koçu olabilir" diyor. Daha çok komedi öğelerini barındıran dizide insan ilişkileri üzerine küçük hikayeler yer alıyor.


(Haber: Yusuf Bülbül/Zaman)

Günün Önemli Haberleri