SSM'de sanat dolu günler başlıyor
Abone olSabahcı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nin düzenlediği yaz seminerleri ile ilgili program şöyle:
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nin (SSM)
düzenlediği "Yetişkinlere Yönelik Yaz Seminerleri" 18 Temmuz'da
başlayacak.
Bir üniversite müzesi olmanın bilinciyle eğitim çalışmalarına ağırlık veren SSM'nin sinema ve modern sanat konulu yetişkin seminerleri, 20 Ağustos'a dek devam edecek. Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın koordinatörlüğünde yapılacak "Sinema Tarihine Giriş", "Çağdaş Sanat" ve "Güncel Sanatı Okumak" konulu eğitimler, 5 hafta sürecek ve 18 yaş üzeri herkese açık olacak. Katılım ücretinin her seminer için 650 TL olduğu ve HYPERLINK "http://muze.sabanciuniv.edu/sayfa/egitim-programlari-10" http://muze.sabanciuniv.edu/sayfa/egitim-programlari-10 adresinden kayıt yaptırılabilen eğitimler hakkında, (0212) 277 22 00 / 134-137 numaralı telefondan bilgi alınabilecek.
SİNEMA TARİHİNE GİRİŞ
Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Melis Behlil tarafından gerçekleştirilecek seminerler; katılımcıları dünya sinema tarihinin önemli akım, kişi ve olaylarıyla tanıştıracak. Konular, dönemin sosyal, ekonomik, politik ve kültürel arka planıyla ele alınacak; filmlerden örnek sahnelerle işlenecek. Seminerlerde savaş ve sinema, savaş sonrası gerçekçilik ve Fransız Yeni Dalgası gibi konulara da yer verilecek.
ÇAĞDAŞ SANAT SEMİNERİ
Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Eser Selen tarafından verilecek seminerlerde, bir yandan sanat nesnesini okuma, anlama ve deneyimleme yollarına değinilirken; diğer yandan da sanatın felsefe ve teknolojiyle bağlantılarına eleştirel bir gözle bakılacak. Çağdaş sanatın odağına yerleşmiş olan "temsil" söylemi, beden, performans, teknoloji aracılığıyla incelenecek ve var oluş, yok oluş, cinsiyet, cinsellik, bilinç, bilinçaltı gibi kavramlara değinilecek.
GÜNCEL SANATI OKUMAK
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akay'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek seminerde, sosyal bilimler ve sanatın birleştiği disiplinlerarası güncel sanat içindeki ana çizgiler, modernite tarihiyle kıyaslanarak ele alınacak. Seminerde, bugüne gelen ve bugünden uzaklaşan sanatın çeşitli boyutları, sorunsallaştırılarak incelenecek.