Sporda cinayet endişesi

Abone ol

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Dink'e sıkılan kurşun spora da sıkılmıştır" dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin, spor teşkilatında da endişeye yol açtığını belirterek, ''Bu kurşun sadece Hrant Dink'e, gazetecilere, Türkiye'nin istikrarına değil, spora da sıkılmış bir kurşundur'' dedi.

Olayda adı geçen zanlının doğum yerinin Trabzon olmasının ve papaz cinayetinden sonra bu ilin adının bir kez daha bu tip bir hadiseyle gündeme gelmesinin, büyük spor organizasyonlarına ev sahipli yapacak kent için ciddi zararlara yol açabileceğine dikkati çeken Mehmet Atalay, ''Trabzon adının haberlerde sıklıkla kullanılması, 2007 Karadeniz Oyunları ve 2011 Gençlik Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak kente zarar verebilir'' diye konuştu.

Trabzon isminin sürekli gündemde tutulmasının ciddi sıkıntılara neden olabileceğini vurgulayan Atalay, şunları söyledi:

''Trabzon, 2-8 Temmuz tarihleri arasında Karadeniz Oyunları'na ev sahipliği yapacak. Bu oyunlara, Karadeniz Ekonomik İşbirliği'ne üye 12 ülke katılacak. Tüm toplantılara katılan Ermenistan da oyunların Trabzon'da yapılmasına en büyük desteği veren ülke idi. 2011 yılında yine Trabzon'da gerçekleştirilecek Gençlik Olimpiyatları da 48 ülkenin katılımıyla yapılacak. Özellikle tüm Avrupa'nın desteğini aldığımız bu organizasyonda, böylesine hassas bir olayla ilgili Trabzon adının öne çıkması, ciddi sıkıntılara neden olabilir. Spor teşkilatı olarak, tüm dünyanın gözünü çevirdiği olayı gerçekleştiren zanlının doğum yeri olan Trabzon'un, daha fazla gündeme getirilmemesini istiyoruz. Bu konunun, hassas bir şekilde geçiştirilmesini arzu ediyoruz.''

Günün Önemli Haberleri