Spora küresel ısınma tehdidi

Abone ol

Küresel ısınma spora da büyük darbe vurmaya hazırlanıyor. Olabilecek ilk değişiklik Dünya Kupası mevsimi..

Son dönemde dünya kamuoyunun gündeminde olan küresel ısınmanın spor müsabakalarını da olumsuz etkileyebilecek.Uzmanlar kulüplerin önümüzdeki yıllarda Formula 1 takımları gibi kadrolarında meteorologlar bulundurabileceğini dile getiriyor.

TEKNİK DİREKTÖR DEĞİL METEOROLOG ANTREMAN SAATİNİ BELİRLEYECEK

Formula 1 takımında meteoroloji konusunda uzman olan kişilerin takımlara hava koşullarındaki değişim konusunda yardımcı olduğunu belirten uzmanlar, ''Hava şartları daha da zorlaşacağı için kulüpler de kadrolarında meteorologlar bulunduracak. Teknik direktör değil de meteorolog, hava şartlarına göre antrenman saatini, kamp merkezini, gidilen yerlerde giyilecek malzemeleri belirleyecek."diye konuşuyor.

İŞTE KÜRESEL ISINMANIN SPORA GETİRECEĞİ OLUMSUZLUKLAR VE YENİLİKLER

1-Dünya Kupası gibi organizasyonların takviminin küresel ısınma sonrası bahar aylarına çekilebileceğini, kupadaki maçların daha geç saatte veya sabah saatlerinde oynanabilir

2-Türkiye'den ve Avrupa'dan birçok kulübün kamp tercihi olan Antalya'nın önemini yitirebileceğini ve kulüplerin zamanla Trabzon'u tercih edebilir.

3-Spor dallarında elde edilecek rekorların hava şartlarına göre kaydedilebilir. 40 derecedeki rekorla 30 derecedeki rekor aynı olmayacak

Günün Önemli Haberleri