Spor yazarları ne dedi?

Abone ol

Galatasaray istediği skoru aldı. Peki Korkmaz'ın ezber ozan oyuncu değişikliklerini spor yazarları nasıl buldu?

Rdıvan Dilmen (Milliyet)

Aslında Hamburg’a karşı ilk 20 dakikadaki akıllı futbol yeterli oldu. Son iki maçta savunmayı ön planda tutan, hücumda sıkıntılar yaşayan Galatasaray bu kez oyunun ofansif bölümünü de 10 kişi kalana kadar başarıyla uyguladı. Önde pres yaptı, kontratağa etkili çıktı. Nitekim bunların bir tanesinde Ayhan’ın akıl dolu golü takımın moralini daha da artırdı. Herkes daha dirençli oynamaya başladı. Hamburg’un ilk yarıda yakaladığı gol pozisyonlarında ise Sanctis sahne aldı. Zaten iyi kaleciler çok top geldiğinde iyi oynarlar. Takımlarını ayakta tutarlar. Mesela Rüştü gibi. Sanctis de iyi bir kaleci olduğunu bir kez daha kanıtladı.
İkinci yarıda Emre’nin tartışmalı kırmızı kartından sonra ister istemez oyun planı da arızaya uğradı. Galatasaray skoru koruma telaşı içinde geriye yaslanmak zorunda kaldı. Bu sırada Bülent Korkmaz’ın Lincoln - Mehmet Güven değişikliği takımı daha da geriye gitti. Nonda’yı çıkarmak daha yararlı olabilirdi. Orta sahada topa sahip olabilecek, arkadaşlarını rahatlatacak bir Lincoln daha fazla iş görebilirdi. Bu değişiklik yüzünden bütün yük Arda’nın üzerine bindi. O da son bölümde çıkmak zorunda kaldı.
Son yarım saatte ileriye gitmekte güçlük çekilse de savunmadaki aşırı dikkat, tabii bunda Hamburg takımının da organizasyon sıkıntı yaşaması Galatasaray’ın çok fazla sıkıntı çekmesini engelledi. İki karambol pozisyonda şans da biraz yardım edince rövanş için çok avantajlı bir skor ortaya çıktı.
Ancak bu skor kesinlikle garanti görülmemeli. Çünkü Hamburg takımının deplasmanlarda daha tehlikeli olduğu unutulmamalı.

Ömer Üründül (Sabah)

İkinci devredeki ilk 10 dakikada ise şemsiye terse döndü. Erken yenen bir hatalı gol, hemen ardından Nonda'nın kaçırdığı %100'lük pozisyon, kısa süre sonra da Emre Aşık'ın kırmızı kartıyla ihracı... Hemen bunların ardından Bülent Korkmaz'ın yaptığı Lincoln-Mehmet Güven değişikliği ise bence çok gerekliydi. Rakibin yüksek temposuna karşı müthiş bir direnç gösteren eksik Galatasaray gündeme geldi. 3-4 tane ciddi tehlike atlatıldı ancak skoru korumayı bildiler. Mükemmel bir dayanışma vardı. Barış ve Ayhan'ın performansları olağanüstüydü. Ayrıca uzun maç eksiğine rağmen Volkan'ın futbolu tahminlerin çok üstünde olumluydu. Kaleci De Sanctis de ikisi ilk devrede olmak üzere yaptığı 3 önemli kurtarışla takımına katkı sağladı. Herhalde Kewell ile Hakan Balta'nın 10 kişilik takımda defansın ortasında çift stoper olarak görev yapmaları kimsenin düşünebileceği bir şey değildi. Bu görüntüde bu neticeyi almak gerçekten çok büyük bir başarıdır.
Rövanş yine de kolay olmayacak. Eksikler çok ve takımda çok ağır bir fiziki tahribat var. Ama beni en çok umutlandıran Galatasaray'daki bütünleşme.

Mehmet Demirkol (Milliyet)

Galatasaray, Türkiye Ligi’nin tersine oyuna dengeli ve kontrollü başlamayı bildi. Buna Hamburg’un, bilinen, hücum ve orta saha bölgesindeki pres eksikliği de çok yardımcı oldu. Zaman zaman ev sahibi avantajıyla topa sahip olsalar da Galatasaray’ın, Emre kırmızı kart görene kadar oyunu rahat götürdüğünü söylemek mümkün... Şaşırtıcı olan, eksik kaldıktan ve Kewell stopere geçtikten sonra sarı-kırmızılıların sadece iki net pozisyon vermesi. Bülent Korkmaz’ın Lincoln’ü çıkartma tercihi bana kalırsa oyunun karakterinden bağımsız olarak Lincoln’e bakış açısıyla alakalı... Brezilyalı’nın belki de bu sezon en çok istediği maçta erken dışarı alınması hocanın oyuna değil ona bakışını anlatıyor. Brezilyalı’nın tepkisini de hocanın nasıl idare edeceği Galatasaray’ın geleceği açısından önemli. Bir yumuşak geçiş lazım. Alınan sonuç da herkes açısından böyle davranmak için uygun...
Galatasaray, Bordeaux deplasmanında aldığından çok daha iyi bir skorla dönüyor. Eğer Bordeaux maçındaki kaotik oyun, Rus ruleti olmazsa turu geçmeleri sanılandan çok daha kolay olacak.
Daha ilk maçtan sonra ilerisi için konuşmak erken olabilir ama ben yine de yapayım. Doğu bloku takımlarından biri ile finale kadar karşılaşmadığı sürece Galatasaray bu kupanın bir numaralı adayı. Bu maçtan sonra da böyle...

Osman Tanburacı (Yeni Safak)

Bir daha böyle bir Hamburg bulmak mümkün olmaz ama böyle bir Galatasaray da olmaz.

Nonda çıkıyor Ümit Karan giriyor, De Sanctis kurtarıyor, futbol karalar bağlıyor, Arda soldan kayıyor, Hamburg'tan hala tık yok!

Galatasaray 10 kişi Hamburg sanki beş eksik.

Galatasaray 10 kişiyle gole gidiyor mecali yetse atacak da...

Dakika 77 durum hala 1-1, olacak gibi değil.

Harry Kewell sanki Beckenbauer, Arda Messi'nin yorgun hali.

Hasan Şaş da giriyor oyuna aylar sonra. Galatasaray'da ne kadar olmaz varsa hayata geçiyor, top bir türlü çizgiyi geçmiyor.

Futbol bunun neresinde? Aaa o da ne Arda da çıkıyor.

Galatasaray'a bakıyorum;

Meira, Servet, Emre Aşık, Arda, Baroş, Mehmet Topal, Lincoln, Nonda, Linderoth, Uğur yok, Almanya'da 1-1 beraberlik var.

Peki ama Hamburg nerede?

Umarım Galatasaray çeyrek finalde...

Günün Önemli Haberleri