SP lideri o görüşmeye ne dedi?

Abone ol

Saadet Partisi lideri Kurtulmuş, Abdullatif Şener ile Erbakan arasındaki heyecan yaratan görüşmeyi yorumladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener ile Saadet Partisi onursal başkanı Necmettin Erbakan arasındaki görüşmeyi olumlu karşıladı ama zamanlamasını kamuoyunun taktirine bıraktı.

Kurtulmuş, "Zamanlamasının tabii ki tercihini Türkiye kamuoyuna bırakıyorum. Böyle bir zamanlama içerisinde bu görüşmenin olması -ne görüşüldü bilmiyorum, içeriğini bilmediğim için söylüyorum- bunun takdirini tabii ki kamuoyu yapacaktır” dedi.


Kurtulmuş BASK Genel Başkanı Resul Akay'ı makamında kabülünde soruları yanıtladı. Kurtulmuş, bir gazetecinin, “Abdüllatif Şener ile Necmettin Erbakan dün sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi ve bu görüşmenin kongre öncesine gelmesi manidar olarak değerlendirildi. Siz böyle bir değerlendirmeyi kabul ediyor musunuz?” şeklindeki sorusu üzerine, “Erbakan hocamızla Sayın Abdüllatif Şener, uzun yıllar birlikte çalışmış, aynı kabinede biri başbakan, biri maliye bakanı olarak hizmet vermiş insanlardır” karşılığını verdi.

Erbakan ile Şener'in dostluklarının çok eskiye dayandığını belirten Kurtulmuş, şunları söyledi:
“Benim sürekli söylediğim bir şey var, hayat sadece politikadan ibaret değildir. Biz bütün partilerin, bütün farklı siyasi görüşteki insanların birbirine kapısının açık olmasını son derece doğal ve olumlu bir adım olarak görüyoruz. Ben bu görüşmeyi de bu çerçevede olumlu bir görüşme olarak görüyorum. Keşke herkes sürekli olarak birbiriyle fikir alışverişi yapacak bu tür görüşmelerde bulunsa. Zamanlamasının tabii ki tercihini Türkiye kamuoyuna bırakıyorum. Böyle bir zamanlama içerisinde bu görüşmenin olması -ne görüşüldü bilmiyorum, içeriğini bilmediğim için söylüyorum- bunun takdirini tabii ki kamuoyu yapacaktır.

Kurtulmuş, “Sayın Erbakan'ın Sayın Şener'in aynı çatı altında siyaset yapması durumunu beyan ettiğini de biliyoruz dün itibariyle... Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine de, “Tabii Sayın Erbakan'ın temennisidir, güzel bir temennidir. Biz bu anlamda insanların görüşlerini karşılıklı paylaşmalarını çok açık bir şekilde destekleriz” dedi.

İTTİFAK İDDİALARINA NE DEDİ?

“Saadet Partisi'nin şu anda hiçbir siyasi partiyle, hiçbir siyasi partiler grubuyla bir ittifak görüşmesi yoktur” diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:
“Bu konuda Saadet Partisi'nin resmi organlarının hiçbirinde, hatta Saadet Partisi'nin koridorlarında da özel olarak konuşulmuş en ufak bir temenni yoktur. Bu anlamda sadece bu görüşme dolayısıyla değil, belki daha birçok görüşmeler ittifaklar, işbirlikleri gündeme gelmektedir. Onun için hepsini birden cevaplamak için söylüyorum; Saadet Partisi'nin vazifesi, bundan sonra Türkiye'nin muktedir siyasi merkezini inşa etmektir.
11 Temmuz kongresinden sonra bu şekilde vazifemize devam ediyoruz. İnşallah Türkiye'de bundan sonra iktidar alternatifi olarak Saadet Partisi'ni ortaya çıkarmak için gayret ediyoruz. Bu anlamda Saadet Partisi, hiçbir partiyle, hiçbir partiler grubuyla bir ittifak görüşmesi veya işbirliği görüşmesi içinde değildir.”

KONGRE KARARINDA GERİ SAYIM

Numan Kurtulmuş, olağanüstü kongre taleplerinin bulunduğunun anımsatılması üzerine de, partisinin Genel İdare Kurulu'nun saat 17.00'de toplanacağını bildirdi.
Geçen hafta il başkanları toplantısını düzenlediklerini ifade eden Kurtulmuş, “Siyasi Partiler Yasası ve Saadet Partisi'nin iç tüzüğü olağanüstü kongre tarihi ve zamanı hakkında karar verme yetkisini Genel İdare Kurulu'na bırakıyor. Genel İdare Kurulu'nda da uzun görüşmelerimizi bugün yapacağız. Genel İdare Kurulumuz bugün kongre süreciyle ilgili kararını verecek” diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri