Sosyal Medya Savaşları çıktı
Abone olYıldız Teknik Üniversitesi Basın Danışmanı Ümit Sanlav tarafından kaleme alınan “Sosyal Medya Savaşları” kitabında; internet ve sosyal medyanın gelişimi, algı oluşturma, kitle yönetme ve yönlendirme, bilinçaltı mesajlar, kazanımlar ve kaybedilenlere değin
Yıldız Teknik Üniversitesi Basın Danışmanı Ümit Sanlav tarafından kaleme alınan “Sosyal Medya Savaşları” kitabında; internet ve sosyal medyanın gelişimi, algı oluşturma, kitle yönetme ve yönlendirme, bilinçaltı mesajlar, kazanımlar ve kaybedilenlere değiniliyor.
Kimileri için iletişim, kimileri için kitle yönlendirme ve yönetme, kimileri için kız-erkek arkadaş bulma, kimileri için dostluklar kurma, kimileri için propaganda ve PR, kimileri için savaş aracı olan sosyal medya; gelişen teknolojik imkanlar ve alım gücüyle bağlantılı olarak, zaman içinde baş döndüren bir gelişimle hayatımızın başköşesine yerleşti.
“Sosyal Medya Savaşları”nda, iletişim teknolojisinin zaman içindeki gelişiminin yanı sıra; bu teknolojiye bağlı olarak gelişen sosyal medya araçlarını ve birbirleriyle olan etkileşimleri, bu araçlar vasıtasıyla algı oluşturma, kitleleri yönetme ve yönlendirme, bilinçaltı mesajlar, kazanımlar ve kaybedilenlere de değiniliyor.
Hayat Yayınları’ndan çıkan kitapta ayrıca, “Sosyal medyayı kimler hangi amaçlarla kullanıyor; kişisel hesaplar, kurumsal hesapların en etkin kullanımı nasıl olmalı; marka değeri nasıl kazandırılır; sosyal medya adamı nasıl vezir, nasıl rezil eder; ticari eğilimler; siyasi PR ve tanıtımın püf noktaları” sorularına da yanıtlar aranıyor.
Yıldız Teknik Üniversitesi Basın Danışmanı Ümit Sanlav, Sosyal Medya Savaşları kitabıyla ilgili, şunları söyledi:
“1978’deki BBS isimli ilk sosyal medya girişiminden MIRC’a, ISQ’dan Facebook ve Twitter’a kadar olan süreçte, iletişimin sanallıktan kurtulup gerçeğe dönmesi ile birlikte adeta bir sosyal medya çılgınlığı yaşanmakta. Bu süreci adım adım irdeleyerek bu mecranın tüm inceliklerine değindiğimiz kitabımızda, teknolojinin sınır tanımadığı sosyal medya çılgınlığından maksimum fayda elde etmenin püf noktalarına ve sosyal medyanın yitik figüranı olmaktan korunmanın yollarına değindik.
Bu kitabın araştırma safhasından yayınlanmasına, emeği geçen, başta, teknoloji ve internet hareketlerini uluslararası boyutta takip eden araştırmalara imza atan sosyalmedya.co’nun, imkan ve kaynaklarını istifademize sunan Fatih Güner ve Duygu Arslan’a; Marmara Belediyeler Birliği Basın ve PR Danışmanı Fatih Sanlav’a; sosyal medya denilince akla gelen ilk isimlerden Twitter Fenomeni “Odun Herif” Kadir Doğrubakar’a; Yıldız Teknik Üniversitesi akademik veri ve imkanlarını kullanmamızı sağlayan, bizleri her konuda teşvik edip destek olan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’e ve yayıncı firma Hayat Yayınlarına teşekkür ederim.”