Solda lider adayı tarifi

Abone ol

Eski DİSK Başkanı ve milletvekili Rıdvan Budak solun başına geçecek liderin özelliklerini sıraladı.

10 Aralık Platformu Koordinasyon Sorumlusu Rıdvan Budak, yeni bir lider arayışında olduklarını belirterek, ''Ekonomi bilen, toz yutmuş, dayak yemiş, demokrasiye inanan, bunu öncelikle kendi partisine uygulayacak, dünyaya soldan bakan, 40 yaşlarında bir insan arıyoruz'' dedi.

Budak, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, 10 Aralık Platformu'nun solun iktidarı için yeni bir kitle hareketi yaratmayı amaçladığını söyledi. Solu bugünkü siyasi partilerden çok farklı tanımladıklarını vurgulayan Budak, parti ve kişilerle bir sorunları olmadığını dile getirdi. Budak, ''Kurumsal demokratik işleyişi, solun olmazsa olmazı görüyoruz. Önseçime dayanmayan yöntemlerle yönetilen partileri sol parti olarak değerlendirmiyoruz. Üyesinin seçme ve seçilme hakkını elinden alan partinin adı sosyalist bile olsa bize göre sol parti değil'' diye konuştu.

12 Eylül üzerinden filizlenen solun, bugüne kadar dünyayı ve Türkiye'yi algılayarak siyaseti doğru tarif edemediğini ifade eden Budak, bunda kendilerinin hatası olduğunu kaydetti. Budak, solda birleşme tartışmalarının devam ettiğine dikkati çekerek, ''Şu anda kendini bu işin merkezinde görenlerin iktidar alternatifi olamadıkları  görülüyor'' dedi.

LİDER SORDU

Platformun maddi anlamda hiçbir desteği bulunmadığına ve burada yer alan hiç kimsenin siyasi talebi olmadığına işaret eden Budak, yeni bir lider arayışında olduklarını dile getirdi. Budak, ''Ekonomi bilen, toz yutmuş, çamur çiğnemiş, dayak yemiş, halkın değerlerine saygılı, verdiği sözde duran, yüreği geniş, kendisiyle barışık, özgüveni olan, demokrasiye inanan, bunu öncelikle kendi partisine uygulayacak, dünyaya soldan bakan devletten, sermayeden, medyadan korkmayan, herkesle özgüven içinde ilişki kuran, 40 yaşlarında bir insan arıyoruz'' diye konuştu. Böyle bir insanla tanışıp konuşmaya hazır
olduklarını ifade eden Budak, gazetecilere, ''Var mı bir tanıdığınız?'' diye sordu.

10 Aralık Platformu'nun Antalya bölge toplantısının 16 Nisan Pazar günü yapılacağı bildirildi. Basın toplantısına eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul da katıldı.

Günün Önemli Haberleri