Solda gece yarısı sürprizi

Abone ol

DSP lideri Sezer, solda birliği görüşmek için dün gece CHP lideri Baykal'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

DYP ve ANAP'ın birleşme kararını açıkladığı gün, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer kurmaylarıyla birlikte CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret etti.

Haftalardır basın aracılığıyla solda birlik mesajını ileten Sezer ve Baykal, dün gece 21.45'te CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldiler. DSP adına randevunun önceki gece CHP'ye iletildiği ve Sezer'in dün Manisa'daki mitinge katılması nedeniyle görüşmenin gece yarısı gerçekleştiği belirtildi.
Sezer'e, DSP Genel Sekreteri Ahmet Tan ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı eşlik etti. Baykal'ın makam odasında gerçekleşen ve 1.5 saat süren görüşmeye CHP'den de Genel Sekreter Önder Sav ve Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem katıldı. CHP binasına garajdan giren Sezer, yine aynı yolu izleyerek saat 23.15'te genel merkezden ayrıldı. Sezer'in ardından Baykal da binadan ayrıldı. Görüşmelerin partide kalan CHP ve DSP kurmayları arasında bir süre daha sürdüğü öğrenildi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz da dün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Toplumda sağ başardı, sol yine yapamadı yorumları var. Yine yapamayacak mı?" sorusu üzerine, şunları söyledi: "Biz bütün samimiyetimizle, sağdaki bütünleşmeyi bizden önce sağlarlarsa bunu alkışlayacağız. Bizim de böyle bir noktaya gelmek için çalışmalarımızın devam ettiğini söyleyebilirim."

Günün Önemli Haberleri