Sokak ortasında döve döve öldürdüler

Abone ol

Caddebostan sahilinde alkol aldıktan sonra kimliği belirsiz kişiler tarafından dövülen Recep Karaziyan'ın ölümünde ihmal mi vardı?

Kadıköy'de dayak dehşeti yaşandı! 29 yaşında bir genç, kimliği belirsiz kişilerce tekme tokat dövülerek öldürüldü.

Dershanede güvenlik görevlisi Recep Karaziyan geçen pazar, Caddebostan sahili kayalıklarında alkol aldıktan sonra üç arkadaşına 'hemen geliyorum' diyerek uzaklaştı. Biraz ileride kimliği belirsiz kişiler tarafından tekme tokat dövülen Karaziyan, olay yerine gelen polisin ısrarına rağmen hastaneye gitmeyi reddetti.

Arkadaşları tarafından evine götürülen genci, sabah annesi buldu. 'Yüzünde morluklar var, kan içindeydi. Hemen hastaneye götürdüm' diyen anne Aynur Turan'ın (52) iddiasına göre Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları gencin röntgenini çekip hastanede bir gece tuttu ve Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti.
Turan yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Numune Hastanesi ilgilenmedi. Bizi Göztepe'ye geri gönderdiler. Oradan da tekrar Numune'ye geri gönderdiler. 3 saat iki hastane arasında gidip geldik. Sonunda Göztepe'de tekrar muayene ettiler. Sadece burnunun kırık olduğunu, sürekli buz tamponu yapılması gerektiğini söylediler. Bizi eve gönderdiler."

Ancak Karaziyan iki gün sonra yaşamını yitirdi. Polis saldırganları arıyor.

DOKTOR İHMALİ Mİ VAR?

Acılı anne oğlunun evde bir gece geçirdikten sonra fenalaştığını tekrar hastaneye götürdüğünü, bu kez yoğun bakıma alındığını ancak ertesi gün yaşamını yitirdiğini söyledi.

Oğlunun iç kanama geçirdiğinin hastanede fark edilmediğini söyleyen Turan, Karaziyan'ın doktorların ihmalkarlığı yüzünden öldüğünü söyledi. Otopsinin ardından Recep Karaziyan, doğum gününde son yolculuğuna yakınlarının göz yaşlarıyla uğurlandı.

BÖBREĞİ 20 BİNE AL 100 BİNE SAT
HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN...

[PAGE]

İstanbul'da, işsiz ve paraya ihtiyacı olanların organlarını 20 bin liraya alıp zengin hastalara 100 bin liraya nakil yapan çete çökertildi. Organ vericisi olduğu öne sürülen akrabalara MR çekimi yaptırılınca gerçek ortaya çıktı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi, Facebook'ta satılık böbrek ilanı veren işsiz ve yardıma muhtaç gençlerden organlarını alıp bunları sahte belgelerle başkalarına nakleden çete çökertildi. Operasyonda aralarında Prof. Dr. Alp Gürkan'ın da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. VATAN, şok etkisi yaratan operasyonun ayrıntılarına ulaştı.

POLİS ÇÖZDÜ

Polis, 10 yıl boyunca Adli Tıp Kurumu'na gelen tüm cesetlerin böbrek ya da karaciğerinin eksik olup olmadığını araştırdı. İnceleme sonucunda gelen cesetlerin organlarının eksik olmadığı tespit edildi. Ancak bununla da yetinmeyen polis, bu kez İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurdu. İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda, Gaziosmanpaşa'daki bir özel hastanenin neredeyse her gün bir organ nakli gerçekleştirdiği belirlendi. Hastaneyi mercek atına alan polis, hastanenin 1 yıllık organ nakil dosyalarını inceledi.

GERÇEK MR'LA ÇIKTI

Polisin incelediği nakil belgelerine göre her şey normal görünüyordu. Belgelerden yüzlerce kişinin organlarını yasal yollardan yakınlarına bağışladığı anlaşılıyordu. Ancak bazı dosyaladaki bilgilerden şüphelenen polis, belgelere göre organını yakınına verdiği gösterilen 80 kişiyi seçti. Polisin belirdiği 80 kişi polis gözetiminde MR çektirince korkunç gerçek ortaya çıktı. Evraklarda akrabalarına böbreklerini verdikleri belirlenen 80 kişinin, tüm organlarını eksiksiz olduğu tespit edildi. Bu gelişme üzerine çetenin üzerine giden polis, çalışmalarına hız vererek çeteyi çökertti.

100 BİNE SATTILAR

Polisin belirlemelirne göre organ çetesinin simsarları, diyaliz merkezlerinde zengin hasta belirliyor ve bu hastalara, "Size 100 bin lira karşılığında böbrek bulabiliriz. Hem bütün işlemler yasal görünecek. Yasal bir sorunla karşılaşmayacaksınız" diyordu. Hasta ikna edildikten sonra sıra organını verecek vericiyi bulmaya geliyordu. Organ tüccarı çete elemanları yoksul köyleri ve kahvehaneleri gezerek "Aranızda işsiz ve paraya ihtiyacı olan var mı?" diye soruyorlardı. Çeteye organlarını satmayı kabul eden yoksulların organları karşılığında 20 bin TL veriliyordu. Anlaşmanın sağlanmasının ardından çete organ nakli yapılacak kişinin 1 akrabası üzerine belgeler düzenliyerek organ bağışını akraba yapacakmış gibi gösteriyordu. Ancak ameliyatlara 20 bin TL'ye anlaştıkları yoksul kişiler giriyordu. Böylece evraklarda işlemler yasal gibi gösteriliyordu. Çete bazı durumlarda da organlarını verecek ikişi için sahte evrak düzenleyerek alıcının akrabası gibi gösteriyordu. Organ nakli amelitları için Gaziosmanpaşa'da bulunan bir özel hastane kullanılıyordu. Organ nakil belgesi bulunan bu hastane, yapılan her nakil işlemi için SGK'dan 36 bin TL ödenek alıyordu. Her gün bir organ nakil ameliyatı gerçekleştiren hastanenin yıllık kazancı, 8 milyon doları buluyordu. 

EŞİNİN BOĞAZINI KESEREK KATLETTİ
HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN...

[PAGE]

Van'da yaşayan Abdülbari Erol (34), tartışığı eşi Gülnaz Erol'u (28) boğazını keserek öldürdü. Cinayeti işledikten sonra komşularına haber veren Erol, gözaltına alındı.

Olay önceki gece saat 23.00 sıralarında Süphan Mahallesi'nde meydana geldi. 3 çocuk babası Abdülbari Erol, bilinmeyen bir nedenle eşi Gülnaz Erol ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Abdülbari Erol, mutfaktan aldığı bıçakla eşi Gülnaz Erol'un boğazını kesti.
Gülnaz Erol olay yerinde yaşamını yitirirken, uyuyan çocuklarını uyandırmadan evden çıkan Abdulbari Erol, komşularının evine giderek eşini öldürdüğünü söyledi.

Polisi komşular çağırdı
Komşularının haber vermesi üzerine olay yerine gelen polisler Erol'u gözaltına aldı. Gülnaz Erol'un cesedi, yapılan incelemenin ardından Van İpekyolu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Abdulbari Erol'un emniyette sorgusu sürüyor.

BARDA İLAÇLI İÇKİYLE SOYGUN
HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN...

[PAGE]

İstanbul Kadıköy'de, içkilerine ilaç koyarak bayılttıkları müşterilerin paralarını aldıkları öne sürülen bar sahibi ile çalışanı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kadıköy İskele Polis Merkezine başvuran Dilek Kendirli (50), 25 gün önce Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi Misak-ı Milli Sokak'taki barda içki içtiğini, sabaha karşı da bara yakın bir sokakta vatandaşların kendisini baygın halde bulduğunu anlattı.

SUSMASI İÇİN İADE ETTİLER

Olaydan sonra banka kartlarının ekstrelerini kontrol ettiğinde, bir tekel bayisinden kredi kartından 2 bin 250 TL para çekildiğini fark ettiğini anlatan Kendirli, bar sahibi ve çalışanlarından, içkisine ilaç katarak kendisini bayılttıkları iddiasıyla şikâyetçi oldu.
Kendirli, söz konusu tekel bayisinden kendisini arayan bir kişinin parasını vereceğini söylediğini, bayinin karşısında bir otelde buluşarak parasını teslim aldığını, ancak bu şahsın, şikâyetçi olmayacağına dair kendisine tutanak imzalattırdığını söyledi.

Aynı bölgeden benzer ihbarlar alan polis ekipleri, şikâyeti değerlendirerek, belirtilen adresteki barın sahibini ve bir çalışanını, müşterilerin içkilerine ilaç koyup paralarını aldıkları gerekçesiyle gözaltına aldı. Bar sahibi Erhan K. ve çalışan Erdoğan M., polis merkezindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kadıköy Adliyesine sevk edildi.

ANNE İLE KIZININ FECİ SONU
HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN...

[PAGE]

Aşırı hız yapan TIR, karşı şeride geçip, bir otomobili altına aldı. 50 metre sürüklenen araçtan kurtulan olmadı.

Kocaleli'nin Gebze İlçesi yakınlarında karşı yöne geçen TIR, önüne çıkan otomobili sürüklerken araç ikiye bölündü. Kazada otomobilde bulunan 5 kişi öldü. Kaza, Gebze İlçesi yakınlarında meydana geldi. TEM'de Ankara yönüne giden Mesut Ö. yönetimindeki TIR, bilinmeyen nedenle İstanbul yönüne geçerken, karşı yönden gelen 30 yaşındaki Muhittin Ak yönetimindeki otomobille kafa kafaya çarpıştı.

ANNE VE KIZI DA ÖLDÜ

TIR, önüne aldığı otomobili yol çalışmaları için dökülen kenardaki toprak yığınına kadar yaklaşık 50 metre sürükledi. İkiye bölünen otomobili kullanan Muhittin Ak, yanında bulunan 28 yaşındaki Cemalettin Dikici, 30 yaşındaki Sadık Sağdıç ile Muazzez Dikici (28) ve kızı Edanur Dikici (11)olay yerinde yaşamlarını yitirdiler. Feci kazada TIR'ın altına giren otomobil hurdaya dönerken TEM otoyolu bir süre trafiğe kapatıldı. Polis, TIR şoförü Mesut Ö.'yü gözaltına aldı.

DEDESİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİ
HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN...

[PAGE]

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde yolun karşısına geçmek isterken babası ve dedesinin gözü önünde çimento tankeri altında kalan üniversite öğrencisi, 20 yaşındaki Eda Yassalan, öldü
.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikololjik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Eda Yassalan, cuma günü saat 19.30 sıralarında dedesi Ali Avcı'nın Bozarmut Beldesi'ndeki evinden bir tas çorba aldı.

Yassalan, daha sonra, dedesiyle vedalaşıp yolun karşısından kendisine seslenen babası Ahmet Yassalan'ın yanına geçmek istedi. Bu sırada Yatağan'dan Muğla yönüne giden 47 yaşındaki Erdal Önal yönetimindeki 48 D 8533 plakalı çimento tankeri çarpıp, Yassalan'ı altına aldı. Baba ve dedesinin gözleri önünde yaklaşık 20 metre tankerin altında sürüklenen genç kız ağır yaralandı. Ambulansla Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yassalan, doktorların müdahalelerine rağmen, bugün saat 01.00 sıralarında öldü.

Torunu gözü önünde tanker altında kalan Ali Avcı, uzun süre olayın şokunu üzerinden atamadı. Avcı'nın, "Kuzum gözlerimin önünde nereye koştun, neden acele ettin" diyerek, ağlaması yürekleri dağladı.

ÜNİVERSİTELİ GENÇ KIZIN FECİ SONU...
HABERLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ DİĞER SAYFADA..
TIKLAYIN...

[PAGE]

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde yolun karşısına geçmek isterken babası ve dedesinin gözü önünde çimento tankeri altında kalan üniversite öğrencisi, 20 yaşındaki Eda Yassalan, öldü.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikololjik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Eda Yassalan, cuma günü saat 19.30 sıralarında dedesi Ali Avcı'nın Bozarmut Beldesi'ndeki evinden bir tas çorba aldı. Yassalan, daha sonra, dedesiyle vedalaşıp yolun karşısından kendisine seslenen babası Ahmet Yassalan'ın yanına geçmek istedi. Bu sırada Yatağan'dan Muğla yönüne giden 47 yaşındaki Erdal Önal yönetimindeki 48 D 8533 plakalı çimento tankeri çarpıp, Yassalan'ı altına aldı. Baba ve dedesinin gözleri önünde yaklaşık 20 metre tankerin altında sürüklenen genç kız ağır yaralandı. Ambulansla Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yassalan, doktorların müdahalelerine rağmen, bugün saat 01.00 sıralarında öldü.

Torunu gözü önünde tanker altında kalan Ali Avcı, uzun süre olayın şokunu üzerinden atamadı. Avcı'nın, "Kuzum gözlerimin önünde nereye koştun, neden acele ettin" diyerek, ağlaması yürekleri dağladı.

Jandarma tanker şoförü Önal'ı gözaltına alırken soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

ÖNCE SEVGİLİSİNİ SONRA KENDİNİ VURDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN...

[PAGE]Eskişehir'de, evli ve iki çocuk babası Rıza Toğrul, kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi Derya G.'yi başından vurdukdan sonra aynı silahla başına ateş ederek intihar etti.

İddiaya göre, olay, Uluönder Mahallesi Rasim Kara Parkında meydana geldi. 42 yaşındaki Rıza Toğrul, sevgilisi Derya G. ile buluştu.

Aralarında çıkan tartışma sebebiyle Rıza Toğrul, yanındaki silahla Derya G.'nin başına tek el ateş etti. Ardından aynı tabancayla kendi başına ateş etti. 112 Acil Servis ekipleri Rıza Toğrul'u Yunus Emre Devlet Hastanesine götürdü.

Rıza Toğrul tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralı Derya G.'nin ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Günün Önemli Haberleri