Sokak hayvanları böyle yakalanır!
Abone olİngiliz Kraliyet Ailesi Hayvanlara Karşı Zulmü Engelleme Derneği üyesi uzmanlar, sokak hayvanlarının yakalanması ve bakımı eğitimi verdi.
İngiliz Kraliyet Ailesi Hayvanlara Karşı Zulmü Engelleme Derneği üyesi uzmanlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Işıkkent Köpek Bakımevi’nde sokak hayvanlarının yakalanması, bakımı ve temizliği konusunda uygulamalı eğitim verdi. İngiliz uzmanlar, İzmir’de yapılan uygulamaların Türkiye’ye örnek olacağını söyledi.
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Hayvan Hakları İçin Veteriner Hekimler Derneği’nin işbirliğinde düzenlenen Hayvan Bakımevi Uygulamaları ve Köpek Yakalama İşlemleri konulu eğitim seminerine İngiltere’den gelen uzmanlar da katıldı.
İngiliz Kraliyet Ailesi Hayvanlara Karşı Zulmü Engelleme Derneği (RSPCA) görevlileri, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin veteriner müdürlükleri personeline hem teorik hem uygulamalı olarak eğitimler verdi. Türkiye’de ilk defa yapılan bir uygulama ile sokak hayvanlarının yakalanmasında daha insancıl yöntemler uygulanmasına yönelik yöntemler ve çağdaş ekipmanlar tanıtıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Gökhan Özdemir, barınak hekimliğinin yeni uygulamalarının tanıtıldığı eğitime 30 veteriner hekimin katıldığını, ardından hayvan yakalayıcı ve bakıcılara eğitim verildiğini söyledi.
RSPCA Uluslararası Eğitim Görevlisi Kasia Kilvington ise hayvanları zarar vermeden yakalamanın yanı sıra, kişinin kendini korumasının da önem taşıdığını belirterek, “Bilinçli bir hayvan yakalama ekibi ile daha iyi sonuçlar alabiliyoruz. İzmir’de yapılan uygulamaların Türkiye’de örnek olduğunu da gördük” diye konuştu.
RSPCA’nın İngiltere’de 1824 yılında kurulan bir dernek olduğunu ve hayvanlara yapılan işkenceleri önlemeyi amaçladığını belirten Kilvington, 100 yılı aşkın süredir sadece İngiltere’de değil dünyanın çeşitli bölgelerinde de çalıştıklarını ifade etti. Kasia Kilvington, İzmir’deki barınaklara destek vermek amacıyla bu çalışmayı düzenlediklerini vurgulayarak, “Küresel hayvan standartlarının gerçekleştirilmesini istiyoruz. Dünyada ‘hayvanlara insancıl muamele’ adı altında bir takım mevzuatlar çıkarıldı. Bu anlamda en önemli kriterlerden biri de barınakta çalışan personelin hayvanlara karşı insancıl davranması ve bakım, temizlik gibi hizmetlerin doğru yapılması. Bu amaçla çeşitli eğitimler veriyoruz” dedi.