Şok eden şişli zikir CDleri VİDEO

Abone ol

Ramazan dolayısıyla Şanlıurfa'da bıçak ve şişle yapılan zikir CD'leri satışları yapılıyor.


İZLEYİN

Ramazan ayını nedeniyle Şanlıurfa'da Türkçe-Kürtçe İlahi, dini içerikli filimler ile bıçak ve şişle yapılan zikir CD'leri satışlarında artış yaşanıyor.

Şanlıurfa'da CD, VCD satış yapan esnaflar, genelde bu ay içersinde dini içerikli yayınların vatandaşlar tarafından en çok rağbet gördüklerini söylediler. Geçmiş yıllarda Şanlıurfa'da düzenlenen ve bölgede halen devam ettiği öğrenilen şişli, bıçaklı, kılıçlı zikir görüntülerinin yeraldığı CD'lerde satışlarda ilgi görüyor.

Dini içerikli yayınların satışlarından son derece memnun olan esnaflar, özellikle şişli zikirlerde çekilen görüntülere eskiye göre ilginin azaldığını belirttiler. Piyasada satılan zikir törenlerinde çekilen görüntüleri, televizyonlardan vatandaşlara izletiyorlar. İnsanın kanını donduran bu görüntülerde küçük çoçukların da şişle kılıçla gösteri yapması dikkat çekiyor.
Açık bir alanda yapılan zikir töreninde önce Arbane 'Defler' çalınıyor daha sonra meydana kılıçlar kesici aletler getiriliyor. Transa girenler önce bir iki tur atıktan sonra şeyhleri tarafından şişleniyor. Bazılarınada seyh parmaklarıyla transa giren vatandaşın göbeğine ellini sokuyor. Ateşle kılıçla yapılan gösterinin ardın tükrükle eski sağlığına kavuşan müritler daha sonra hep birlikte ilahi söyleyip töreni kapatıyorlar.
Günün Önemli Haberleri