Slip mayo tartışması Atatürkçüleri böldü

Abone ol

Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin'in kullandığı kişisel blog da başlayan 'ezan okunurken radyoyu kapatmam' ve 'slip mayo' tartışması çok ses getirecek.

Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin'in kullandığı kişisel blog da başlayan "ezan okunurken radyoyu kapatmam" ve "slip mayo" tartışması çok ses getirecek.

Nesin'in yazısında yer verdiği "ezan okunurken radyoyu kapatmam sözleri" inançlı kesimleri ve sıradan vatandaşı rahatsız etmesinin yanısıra "Atatürkçülerle dindarlar aynı konuma geldi" sözleri ise Atatürkçüleri ayağa kaldıracak gibi görünüyor.

İşte Ahmet Nesin'in Ören'deki yazlık sitede yaşadıklarını kişisel blogunda paylaştığı tartışma yaratacak o yazı...

ATATÜRKÇÜLER DİNDARLARLA AYNI KONUMA GELİYOR
"Bu yazdıklarım şaka gibi geliyor olabilir size ama 2 günde bir birileri bana bu konuda bir şeyler söylüyor, bana şort hediye almak isteyen kadınlar bile var ve yukarıda da yazdığım gibi bu baskı yavaş yavaş bikini giyenlere doğru uzanacak gidecek. Şu an tartıştığım 2 kişiyle selamı sabahı kestim, onlar da artık ikili olarak geziyor ve bizim aramıza gelmiyorlar. İşin ilginci bu 2 kişi kendisini laik, demokrat ve Atatürkçü zanneden 2 kişi. Dini baskı konusunda kendilerinin kullanıldıklarını bilmiyorlar, bırakın kullanılmalarını, onlarla yavaş yavaş aynı konuma geldiklerinin de farkında değiller."

KAVGA BAŞLATAN DİYALOG

"Sonunda geçenlerde burada yakın olarak görüştüğüm bir arkadaşım benim mayom hakkında kendisine çok şikayet geldiğini söyledi. Aramızda geçen konuşma şöyle:

O: Ahmet bu mayonla ilgili bana çok laf geliyor.

Ben: Anlamadım, sana niye geliyor, söyleyenleri bana göndersene.

O: Hayır, onlara sana çok söylediğimi ama dinletemediğimi söylüyorum.

Ben: O zaman sen de onlar gibi düşünüyor ve rahatsız oluyorsun. Ben şortu sevmiyorum denizde, benim mayoma takanlar büyük bir olasılıkla karılarımızın, sevgililerimizin, gelinlerimizin yada kızlarımızın bikinilerine de takıklar ama şimdilik sıra onlara gelmedi. Olaya bu açıdan bak istersen. Ya bu site toptan dinci bir kesime çevrilmek isteniyor yada gerçekten sapık yuvası. Benim mayomdan sana şikayet edenlere bir sor, önden mi rahatsızlar, arkadan mı? Ayrıca sen de bu kadar rahatsızsan görüşmeyebilirsin benimle.

O: Gittikçe yalnız kaldığının farkında mısın?"

EZAN TARTIŞMASI

"Bu konuşma böyle bitti, aramıza bir soğukluk girdi ama konuşuyoruz. Geçen gün kağıt oynuyoruz sitenin gazinosunda. Oyunculardan biri garsona müziği kapattırdı. Ben de niye diye sordum, ezan okunuyormuş. Çok fena tepem attı ve müziği açmalarını, dini duygularını buraya getiremeyeceklerini, benim onlara saygı duymamı beklerken bana esas baskı yaptıklaını, çok dinlemek istiyorlarsa camiye gitmelerini yada evlerinde bir tv kanalı açıp dinlemelerini söyledim. Masa buz gibi oldu, sesim yüksekti, etraftan da duydular.

Ezandan dolayı müziği kapattıran ve onu savunan diğer 2 kişi namaz kılmaz, oruç tutmaz, camiiye gitmez, içki içer (Birisi ramazanda içmiyor), çayına da olsa kumar oynar ama hem benim mayomdan rahatsız olur hem de ezan zamanı müziği kapatma cesaretini gösterir."

BALÇİÇEK İLTER'E GÖNDERME

"Geçen yaz sevgili Balçiçek İlter kapalı mayo giyen kadınlara yapılan baskıları yazmış ve utandığını yazmıştı. Ben de kendisine yanıt olarak o kadınlara o garip mayoları geçici olarak giydirdiklerini, eğer bigün tam istedikleri şekilde iktidara gelirlerse denize bile giremeyeceklerini, bu konuyu da demokrasiye taşıyıp kadını türbanda olduğu gibi kullandıklarını anlatmaya çalıştım".

Günün Önemli Haberleri