Şizofren başkana beraat kararı

Abone ol

Şizofrenler Birliği Genel Başkanı Yüksel, Sultanahmeti yakacağını söylediği dilekçesi için açılan dava da bakın nasıl sonuç çıktı!

Şizofrenler Birliği Genel Başkanı Fikret Yüksel, Ramazan’da Sultanahmet’te kurulan standları yakmakla tehdit ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan şizofren olması sayesinde kurtuldu.

Adli Tıp raporunu dikkate alan mahkeme, Yüksel hakkında ‘ceza verilmesine yer olmadığına’ karar verdi. Fikret Yüksel, şizofrenlerin akıl hastası olmadığını iddia ederek karara tepki gösterdi.

Mahkeme kararında, Yüksel’in 21 Eylül 2006 tarihinde Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen ramazan etkinliklerinde stant açma talebinin reddedilmesi üzerine Cumhuriyet Savcılığı’na ‘Şizofrenler Birliği Genel Başkanı’ olarak bir şikâyet dilekçesi verdiği ve bu dilekçede “1 hafta içinde cezai ehliyeti olmayan 300 kişi ile Sultanahmet’teki stantları yakarak Neron gibi tarihe geçeceğiz” ibarelerini kullandığı ifade edildi. Yüksel’in tehdit suçunu işlediğine kanaat getiren mahkeme, hakkında Adli Tıp’ın verdiği ‘şizofren’ raporunun bulunmasını dikkate alarak sanık hakkında ‘ceza verilmesine yer olmadığına’ karar verdi.
Günün Önemli Haberleri