Sivasta gıda bankası

Abone ol

Sivas Belediyesi tarafından, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım için gıda bankası kuruldu

Sivas Belediyesi tarafından, ihtiyaç sahibi vatandaşların yiyecek taleplerine yanıt verebilmek için kurulan ”Gıda Bankası”, çalışmalarına başladı.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sularbaşı Mahallesi'nde Hayat Ağacı Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Gıda Bankası'nda düzenlediği toplantıda, artık yardımların daha düzenli olarak dağıtılacağını söyledi.

Bankadan yararlananların kendilerine tanınan sınır çerçevesinde, ücret ödemeden ihtiyaçlarını buradan karşılayabileceklerini anlatan Aydın, şunları kaydetti:

“Bu hizmetle birlikte sosyal yardımlarda çok şeffaf, düzenli, alanı vereni belli olan, vatandaşları rencide etmeden, alan elle veren eli birleştiren bir sistem ortaya çıktı. En önemlisi sosyal yardımlara vatandaşı ortak etmek son derece önemli. Sivaslılar'ın bu konuda desteğini bekliyoruz.”

Bankaya yardım yapmak isteyen vatandaşlara kod numarası verileceğini ifade eden Aydın, bu uygulamayla bağışta bulunan kişinin 5 yıl sonra olsa da yardımlarının kime ve nasıl dağıtıldığı hakkında bilgi alabileceklerini söyledi.

Bankaya yardımda bulunacakların, yeni vergi yasası doğrultusunda vergi indiriminden de yararlanabileceğini vurgulayan Aydın, Sivas Belediyesi Aşevi Müdürlüğü bünyesinde günlük 1500 kişiye sıcak yemek sunduklarını, başlatacakları bu uygulamayla artık sıcak yemek yerine gıda malzemesi dağıtacaklarını anlattı.

Sivas Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Erdoğan Tunç da, durum değerlendirmesi sonucu belirledikleri mağdur vatandaşların, uygun görülen sınır miktarında aldıkları malzemelerle birlikte evlerine dek bırakılacaklarını kaydetti.

Günün Önemli Haberleri