Sivas polisi tarihi eserleri kurtardı

Abone ol

Sivas'ta, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yapılan operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirilirken, 2 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde çok sayıda tarihi eserin Diyarbakır'dan Sivas'a getirileceği tespit edildi.

Gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları neticesinde Sivas'ta ikamet ettiği öğrenilen Ö.T ve Ş.G isimli şahısların olayla ilgisinin olduğu anlaşıldı.

Polis ekipleri tarafından her iki şüphelinin evlerinde düzenlenen operasyonlar ve aramalar neticesinde; 947 adet çeşitli dönemlere ait sikke, 2 adet farklı dönemlere ait metal bilezik, 9 adet farklı dönemlere ait toprak ve metalden yapılma tabak ve taslar, 1 adet metalden yapılma fincan, 1 adet metalden yapılma dikişte kullanılan tığ, 1 adet metal makas, 13 adet farklı ebatlarda insan ve hayvan figürleri bulunan heykelcik, 1 adet metal şamdan, 1 adet cam şişe, 26 adet farklı dönemlere ait çeşitli ebatlarda metal yüzükler, 2 adet ucu delik mühür, 1 adet metalden yapılma koku şişesi, 1 adet metal minyatür küçük kılıç, 1 adet metal ok ucu, 4 adet metal hac ve parçaları, 2 adet tarihi eserlerin incelenmesinde kullanılan mercek, 1 adet ruhsatsız 7.65 mm çapında tabanca, değişik ebatlarda tarihi eser yazılı not parçaları, çok sayıda değişik parça obje, 17 adet 7.65 mm çapında dolu fişek ve 1 adet menşei belli olmayan dolu fişek ele geçirildi.

Yapılan operasyonlarda Ö.T. ve Ş.G.'nin gözaltına alındığı bildirilirken, şahısların, '2863 sayılı kanun kapsamında tarihi eserlere haiz suçundan' adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Günün Önemli Haberleri