Sınır dışından Hadise çıktı

Abone ol

Eurovision için imza atıldı, Hadise patladı. Yeni tartışma bu kez "dilden" önce farklı bir noktada patladı. Hadise de şu; Türkiye'de sanatçı yok muydu?

Eurovision'a gidecek başka kimse yok mu?" tartışmaları başlamışken TRT Genel Müdürü Şahin, dün Hadise ile el sıkıştı: "Performansı için seçtik; ne kıyafetine ne şarkısına karışırız..."dedi..

Ama kamuoyu bu seçimden memnun değil. Bu kez Hadise, "Türkiye'de sanatçı mı yoktu" noktasından çıktı.


BAŞKA KİMSE YOK MUYDU?

Geçtiğimiz yıllarda Eurovision tartışması İngilizce şarkı seçiminden başlardı. Bu kez şarkı henüz belli olmadığı için hadise başka noktadan patladı.

"Seçilen isim doğru mu?" Müzik dünyası yine ikiye bölünd


TRT müdürü "Onu sahne şovu için
seçtik" diyor...

HADİSE'NİN FOTOĞRAFLARI
İÇİN TIKLAYIN!

ü. Kimi, Hadise'nin Belçika'da yaşamasının ve çok genç olmasının olumsuz etken olduğunu savundu, kimi Şebnem Ferah'ın daha başarılı olacağını söyledi.

Hadise'ye karşı olanların ortaya koydukları temel gerekçe "Türkiye'de sanatçı mı yoktu" noktasından çıkıyor. Belçika'da yaşıyor olması eleştiri alıyor. "Bir Türk sanatçı" olarak görülmüyor.

BELÇİKA'YI REDDETMİŞTİ

Belçika'nın teklifini reddeden şarkıcı, "Belçika basını 'Niye Türkiye?' diye soruyor, 'Maalesef seni kaçırdık' diyorlar. Ama ben Türkiye adına yarışmak istiyorum" dedi.

İNGİLİZCE OLURSA DERT DEĞİL

Şimdi sırada, ikinci tartışma var: "Şarkı İngilizce mi olsa daha iyi, yoksa Türkçe mi?" olmalı... Dün Hadise ile sözleşme imzalayan TRT Genel Müdürü  İbrahim Şahin, "Tercihim Türkçe ama İngilizce olmasında sakınca yok. Sanatçıya bıraktık. Türk enstrümanlarının kullanılmasını istiyoruz. Ama şarkısına, kıyafetine ve nasıl okuyacağına karışmayacağız" dedi.

ORTAYA KARIŞIK ŞARKI

Şarkıcı Hadise de, "Birincilik kazanmak istemiyorum desem yalan olur. Ama olmazsa da olmaz. Umarım o zaman da 'Aman Hadise hiç başaramadı', 'Yok kıyafeti şöyleydi' yorumları gelmesin hiçbirinizden... Şarkıyı İngilizce ve Türkçe seslendirmeyi düşünüyorum ama Fransızca ve İngilizce konuşmayı sevdiğim için sürpriz yapabilirim" diye konuştu.
Günün Önemli Haberleri