Sınav adaylarına İETT ücretsiz

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile ilgili çeşitli tedbirler alındı.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, İETT otobüsleri, sınava girecek öğrenciler için Kadıköy, Harem otobüs terminali, Bayrampaşa Otogarı, Taksim, Eminönü ve Beyazıt meydanlarından 26 ilçeye ve ilçe dahilindeki semt merkezlerine ücretsiz olarak sefer yapacak.

Adaylar için ayrıca, İDO'nun Şehir Hatları vapurları ile tramvay ve metro hatlarında da sınav günü ücretsiz ulaşım imkanı sağlanacak. Bunun yanı sıra, sınavın yapılacağı tüm ilçe ve semtlerde hiçbir şekilde su kesintisi yapılmayacak, okulların yakınlarındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yapım işleri ve şantiye çalışmalarına ara verilecek.

MOBİL DANIŞMA MERKEZLERİ KURULACAK
17-18 Haziran tarihleri arasında Kadıköy vapur iskelesi, Harem otobüs terminali, Bayrampaşa Otogarı, Taksim, Eminönü, Beyazıt, Mecidiyeköy, Üsküdar ve Bakırköy meydanlarında sınava girecek öğrenci ve ailelerine yardımcı olmak ve rehberlik etmek amacıyla mobil danışma merkezleri kurulacak.

Toplu taşıma araçlarını kullanamayan engelli (tekerlekli sandalye kullanan ve görme engelli) üniversite adaylarının evlerinden sınav yerlerine ulaşımı, 10'u asansörlü olmak üzere 85 adet minibüs ve 150 adet binek araçla ücretsiz olarak sağlanacak.

Sınavın yapılacağı merkezlerin çevresi temiz tutulacak ve sınav sırasında işportacı ve seyyar satıcıların gürültü oluşturarak, öğrencileri rahatsız edecek şekilde satış yapmalarına izin verilmeyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Çamlıca, Fethipaşa, Gözdağı, Florya, Arnavutköy, Kasımpaşa, İstinye ve Beykoz'daki sosyal tesislerinde, sınava girecek öğrenci ve ailelerine sınav gününe özel olmak üzere yüzde 20 indirim yapılacak.

Öte yandan zabıta ekipleri de alınan ve alınacak tedbirlerin uygulanması, izlenmesi ve denetlenmesiyle ilgili olarak, sınav salonları çevresinde görevlendirilecek.

Günün Önemli Haberleri