Şimşekten TRT sorusu

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Beşir Atalay'dan şu sorulara cevap istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, TRT'de kamu kurumları ve bakanlıklarla ortak protokol yapılarak yayınlanan program olup olmadığını sordu.

Şimşek, Devlet Bakanı Beşir Atalay tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, ''2004, 2005 ve 2006 yıllarında, TRT radyoları ile televizyon kanallarında, çeşitli kamu kurumları ve bakanlıklarla ortak protokol yapılarak yayınlanan program var mı?'' diye sordu.

Berhan Şimşek, ''Söz konusu kurum ve bakanlıklarla yapılan protokolün gerekçeleri ve yasal dayanakları nedir, bu programlarda işlenecek konular; bu programların sunucuları kim tarafından belirlenmektedir; sunucularının isimleri ve sunuculara ödenen ücret; konuk olarak katılanların isim ve görevleri nedir?'' sorularını da yöneltti.

CHP'li Şimşek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

''Bu programlarda farklı görüşlerin dile getirilmesine dikkat edilmekte mi? İşlenen konularla ilgili alanlarda örgütlü sendika, meslek odası ve dernek temsilcileri katıldı mı; katıldıysa programların isimleri nedir; hangi tarihlerde yayınlanmıştır; katılanların isim ve görevleri nedir?

Programa davet edildiği halde, protokol yapılan kurum ya da bakanlık temsilcilerinin itirazı üzerine programa çıkarılmayan konuk olmuş mudur?''

Günün Önemli Haberleri