Sim kartlar olayı çözecek
Abone olAlparslan Arslan'ın üzerinden çıkan sim kartlar, ilişkileri konusunda önemli ipuçları veriyor.
İkinci Daire Başkanı ve üyelerine yapılan saldırının zanlıları, polisin başta Ankara ve İstanbul'da olmak üzere Türkiye çapında sürdürdüğü operasyonlarla yakalanıyor. Polis, saldırıyla ilgili bağlantıları ortaya çıkarıyor. Alparslan Arslan'ın üzerinden çıkan sİm kartlar,ilişkileri konusunda önemli ipuçları veriyor. Yakalandığında üzerinde 600 YTL para ile Altındağ'da yenen bir yemeğin fişi çıktı.
Ancak soruşturmadaki en önemli delil, Arslan'ın aynı telefonda kullandığı iki adet daha SİM kartı oldu. Polis, Arslan'ın bu kartlarla saldırıdan önceki üç gün 16 ayrı kişiyle 3.5 saat görüştüğünü belirledi.
Bu bilgiler doğrultusunda Ankara ve İstanbul'da değişik adreslere baskınlar yapıldı. Polis özellikle iki ismin üzerinde durdu. Olayın azmettiricilerini bulmak için Emniyet ve Savcılık çalışmalarını derinleştiriyor. Savcılık Arslan'ın üzerinden çıkan kredi kartlarını incelemeye alıp, para trafiğini belirlemek için özel ve kamu bankalarına yazı yazdı.
MİT DE SORGUDA
Arslan'ın, polislerin 'Avukat ister misin' sorusuna sinirlendiği, aklının yerinde olduğunu, kendi savunmasını yapacak kadar da işinin ehli olduğunu ve hiçbir örgüte üye olmadığını yineledi.
İNSANLARA NASIL KIYDIN
Ankara'da gözaltında bulunan sanıkları sorgulamak üzere dün MİT'ten de görevliler geldi. Görevliler içeride 3 saat kaldıktan sonra ayrıldı. Bu arada oğluyla 15 dakika görüşmesine izin verilen Baba İdris Arslan'ın, ağlayarak, oğluna, 'Nasıl yaptın, nasıl kıydın bu insanlara. Kime, hangi akla inanarak bunu yapabildin, ailemizi dağıttın' dediği öğrenildi.
Her taşın altından aynı katil çıkıyor
KANLI baskınla ilgili araştırma derinleştikçe saldırgan Avukat Arslan'ın eylemleri de bir bir ortaya çıkıyor. Arslan'ın Ermeni Konferansı'nda Prof. İnönü ve Gazeteci Çandar'a yumurta atan grupta da yer aldığı anlaşıldı. Alparslan Arslan'ın, Cumhuriyet'e düzenlenen bombalı saldırı, Marmara Üniversitesi'nde oruç tutmayan öğrencilere yönelik satırlı kavga, Diyarbakır'da laiklik karşıtı gösteri ve Göztepe'ye cami eylemine katıldığı tespit edilmişti. Bilgi Üniversitesi'nde, Ermeni Konferansı'nda protesto eylemlerini inceleyen polis, Arslan'ın, Prof. Dr. Erdal İnönü ile Gazeteci - Yazar Cengiz Çandar'ın da bulunduğu bazı katılımcılara yumurta ve domatesle saldıran İstanbul Ülkü Ocakları üyelerinin arasında olduğu belirlendi.
İki saldırıda 4 isim aynı
İstanbul Valisi Muammer Güler, Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atanlarla Danıştay'a yapılan saldırıdaki kişilerin 4'ünün örtüştüğünü açıkladı. Güler, İnönü Stadı'nda yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Saldırıyı nefretle kınadığını söyleyen Güler, şöyle dedi: 'Arkasında kim varsa, kimler varsa, nereye kadar gidiyorsa, bunu bulacağız, kamuoyunun huzuruna getireceğiz. Danıştay'a yapılan saldırı, Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan 3 saldırıyla doğrudan bağlantılı. İstanbul'da yakaladığımız üç kişiyi Ankara'ya teslim ettik. Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atanlarla, Danıştay'a yapılan saldırıdaki kişilerin 4'ü örtüşüyor'' dedi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da, Danıştay ve Cumhuriyet'e yönelik saldırılarla ilgili faili meçhul olayın kalmadığını söyledi.
İkinci hedef YÖK'tü iddiası
İKİNCİ Daire'ye yönelik saldırının ardından avukat Alparslan Arslan'ın otomobilinde bulunan ikinci Glock silahla YÖK'e baskın yapılacağı iddia edildi. Emniyet yetkilileri, 'Arslan ve arkadaşları Danıştay'dan sonra YÖK'ü basmayı planlıyorlardı' dedi.
POLİSE 20 MAAŞ ÖDÜL
Danıştay baskınında Alparslan Arslan'ı hiç düşünmeden üzerine atlayarak yakalayan Danıştay'da görevli polis memuru Şenol A.'ya Emniyet para ödülü verdi. Şenol A.'ya ödül olarak 20 maaş taltif yazıldı.
Glock hayalet değilmiş
Glock marka tabancanın, duyarlı kapılardan fark edilmeden geçirildiği iddiası, Danıştay'da yapılan testle çürütüldü.
Üzerinde 'Glock' marka tabanca bulunan bir görevli üç kez elektronik kapıdan geçti. Kapı her seferinde sinyal verdi. Bu sonuç saldırgan Arslan'ın binaya duyarlı kapıdan geçiş yapmadan girmiş olabileceği veya kapının sinyal vermesine rağmen avukat olmasının avantajını kullanarak üzerini aratmadığı ihtimallerini gündeme getirdi. Güvenlik önlemlerinin azami seviyeye çıkarılması için X-Ray cihazı konulmasına karar verildi. Avukatların Danıştay'a girişlerinde elektronik kapıdan geçmeleri, çantalarını X-Ray'den geçirmeleri şart koşulacak. Kurallara uymayan avukatlar binaya alınmayacak.
Failler ya hırsız ya gaspçı
Polisin operasyon kapsamında gözaltına aldığı isimlere yenileri ekleniyor. Kilit isim olarak nitelenen ve 7 ayrı hırsızlıktan sabıkalı İsmail S. İstanbul'da yakalandı. TSK'dan 12 Eylül'de ihraç edilen bir binbaşı da her yerde aranıyor
SORUŞTURMA kapsamında polisin önem verdiği ve yakalanması için geçtiğimiz gün tüm sınır kapılarını uyardığı İsmail S. ileTekin İ. ve Orhan K. İstanbul'da yapılan operasyonla yakalandı. TSK'dan 12 Eylül döneminde ihraç edilen bir binbaşı da olayla ilgili olarak her yerde aranıyor.
Gözaltındaki zanlılardan bazılarının Danıştay 2. Daire Başkanı ve üyeleri hakkında bilgi topladıkları saptandı. Zanlıların, önce Danıştay üyelerini evlerinden çıkarken ya da Danıştay'a girip çıkarken vurmayı planladıkları ancak bu planı değiştirdikleri öğrenildi.
SADECE MÜVEKKİLİYİM
İsmail S.'nin Cumhuriyet Gazetesi'ne düzenlenen bombalı saldırıda yer aldığı iddia edildi. S.'nin tıpkı önceki gün yakalanan Osman Y. gibi 7 ayrı hırsızlık
suçundan sabıkası olduğu ortaya çıktı. Nevşehir'de yakalanarak Ankara'ya getirilen Osman Y. (37) sorgusunda Avukat Arslan'ın 2001 yılından bu yana müvekkili olduğunu söyledi.
Osman Y.'nin üst aramasında 4 bin YTL para bulundu. Emniyet'teki sorgulamasında İstanbul'da bir dönem kıraathane ve market işlettiğini, alacak-verecek konuları dolayısıyla bazı olaylara karıştığını, yaralama, gasp gibi suçlardan hakkında işlemler yapıldığını belirten Kars doğumlu Osman Y. (37), bu davalarda Arslan'ın kendisini savunduğunu bildirdi.
Alparslan Arslan ile aynı araçta olduğu ve birlikte hareket ettiği iddia edilen Osman Y. iddiaları reddederken, olaydan bir gün önce Arslan ile birlikte olduğunu ancak sıkıntılı olan Arslan'la dertleştiklerini belirtti. Yıldırım, ifadesinde, şöyle dediği öğrenildi: 'Kendisini Ankara'da rastlantı sonucu gördüm. Bir dava takibine geldiğini söyledi. Biraz da sıkıntılı olduğunu görünce, onu Altındağ'da bir restorana götürdüm. Birlikte 2 saat kadar bu restoranda kaldık. Yemek yedikten sonra vedalaşarak ayrıldık. Eylemle ilgim yok.'
EYLEM TİMİ KURMUŞLAR
Avukat Arslan'ın saldırı öncesi yoğun telefon görüşmesi yaptığı belirlenen isimlerden birinin Ordu'dan disiplin suçu ve irticai faliyetleri dolayısıyla atılan Binbaşı Muzaffer T. olduğu öne sürüldü. Hakkında yakalama emri çıkarılan Muzaffer T.'nin İstanbul Kadıköy'deki evinden bir süre önce komşularına 'Çanakkale'ye gidiyoruz' diyerek ayrıldığı belirlendi. Eski subayın, saldırıyı gerçekleştiren Avukat Alparslan Aslan ve öteki zanlılarla 'Vatansever Güç Eylem Timi' adında suç örgütü kurdukları iddia edildi.
Kaynak: