Silah satış kampanyasına tepki

Abone ol

Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman, silah satış kampanyasına tepki gösterdi...

Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman, silah satış kampanyasına tepki göstererek, ''MKEK'nin düzenlediği bu kampanyadan ve milletvekillerinin açık alanlardaki düğünlerde silah bulundurmaya izin veren tutum ve kararından, gelecek adına büyük kaygı duyduklarını'' bildirdi.

Dedeman, yazılı açıklamasında, ''kredi kartına 10 ay taksitle silah'' satılması için düzenlenen kampanyanın bireysel silahlanmayı artıracağını vurguladı.

Türkiye'de 2,5 milyonu ruhsatlı olmak üzere 9 milyon bireysel silah olduğunu ifade eden Dedeman, buna rağmen ''milletvekillerinin açık alanlardaki düğün, nişan gibi törenlerde silah bulundurmayı 'silahı koyacak yer bulamazlar' gerekçesiyle yasaklamadığını; MKEK'nin silah edinmeyi teşvik eden bir kampanya başlattığını'' belirtti.

''Her yıl yaklaşık 3 bin kişinin bireysel silahlardan çıkan kurşunlarla öldüğü Türkiye'de, MKEK'nin düzenlediği bu kampanyadan ve milletvekillerinin açık alanlardaki düğünlerde silah bulundurmaya izin veren tutum ve kararından gelecek adına büyük kaygı duyduklarını'' bildiren Dedeman, bu çabaların yaşama hakkını ihlal ettiğini dile getirdi.

Günün Önemli Haberleri