Şifa veren oda! Tuz terapisi neye iyi gelir?
Abone olTuz terapisi nedir ve hangi hastalıklara iyi gelir. Miramar Tuz terapi odasının faydaları inanılmaz. Bakın tuz terapisi hangi hastalıklara deva.
Haloterapi olarak bilinen Tuz odası terapisi astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklar için doktorlar tarafından öneriliyor. Egzama, sedef hastalığı ve eklem ağrılarına da iyi gelen tuz odaları şimdi SPA merkezlerinin gözdesi durumunda.
TUZ TERAPİSİ NEDİR?
Duvarları tamamen tuzlarla kaplı olan bu odalarda havaya da tuz püskürtülüyor. Odaya giren kişiler solunum yoluyla bu tuzlu havayı soluyor. Tuz terapisi uygulayan Miramar SPA merkezinin verdiği bilgiye tuz terapisi geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan önemli doğal şifa kaynaklarından biridir. Özellikle solunum yolları rahatsızlıklarında etkilidir.
Astım, nefes darlığı, KOAH, sinüzit hastalarında ciddi bir rahatlama sağlar. Yine -solunum sistemi ile ilişkili olarak
KANSER OLMADIKLARINI FARKEDİNCE...
Teknik olarak tuz terapisi doğal kaya tuzlarının çıkarıldığı tuz mağaralarının (tuz madenleri) içerisinde zaman geçirerek, gözle görülemeyecek kadar küçük boyutlardaki tuz zerrelerinin solunmasına verilen isimdir. Tuz terapisi ilk olarak 1843 yılında Dr. Felix Boczkowski ‘nin görev yaptığı Polonya’nın Wieliczka şehrindeki tuz madeninde (tuz mağarasında) çalışan işçilerin akciğer rahatsızlıklarına yakalanmadığını fark etmesi ve bu durumu bilimsel olarak ele alıp bulgularını raporlaması ile başlayan bir süreçtir. Bu olay akabinde Polonya’daki bu maden içerisinde dünyanın ilk tuz terapi merkezi açılmıştır.
TUZ TERAPİSİ HANGİ HASTALIKLAR İÇİN KULLANILIYOR
Tuz odasında yarım saat veya 45 dakikalık sürelerle terapiler düzenleniyor. Tedavinin seyrine göre bu seanslar 15 veya 20 günlük aralıklarla yapılıyor. Tuz terapisi yılda 2 veya 3 kürden oluşuyor. Tuz terapisi şu hastalıklar için öneriliyor;
Astım atakları
Alerji
Kistik Fibrozis
Akut Solunum Yolu Hastalıkları
Amfizem
KOAH
Burun tıkanıklığı (burun tıkanıklığı)
Otitis Media(orta kulak iltihabı)
Kronik bronşit
Pnömoni(zatürre)
Bronşektazi
Öksürük
Hırıltı
Sigara içicileri
Mukozal ödem
Soğuk algınlığı ve grip
Sinüzit
Tonsilit
Egzama
Sedef hastalığı
Saman nezlesi
ÖNEMLİ UYARI: Tuz terapi odaları ateşli enfeksiyonlarda, kanser ve tüberküloz geçmişi olan hastalarda sakıncalıdır. Ayrıca kalp yetmezliği yüksek tansiyonu olan hastalara da asla önerilmiyor.
TUZ TERAPİSİNİN ETKİSİ NEDİR?
Tuzla yapılan terapilerin aslında temelinde yatan özellik negatif iyon etkisidir. Tuz terapisi uykusuzluk tedavisinin yanı sıra bedensel ve ruhsal gevşeme de sağlıyor. Bu tuz odası terapilerinin finalinde genellikle 50 dikakilık sıcak tuz masajı yer alıyor. Bu masajda kullanılan doğal tuz taşları da fiziksel gerilimleri yok etmede büyük etki gösteriyor. Tuz odası terapisi uzmanlarla stes ve yorgunlağa karşı haftada bir kez tavsiye ediliyor. Sağlıklı olduğu için hamileler ve çocuklar için de bir zararı bulunmuyor.