Şiddet uygulayan erkeğe sürgün önerisi

Abone ol

Şefkat-Der kadına yönelik şiddetin önlenmesi için çözüm önerileri içeren bir mektubu Başbakan Erdoğan'a gönderdi

Kadına yönelik şiddet ve artan cinayetleri önlemek için şiddet uygulayan erkeklere elektronik kelepçe takılması önerisi tartışılırken bunu yeterli görmeyen sivil toplum kuruluşlarından yeni öneriler geldi:

"Şiddet uygulayan ve tehdit eden erkekler, tutuklu yargılansın. Eğer bu yapılamıyorsa en azından şiddet uygulayan erkekleri başka şehre göndermek için yasal düzenleme yapın."

Erkek sığınma evi de bulunan Şefkat-Der'in Genel Başkanı Hayrettin Bulan, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'a, ''Kadın Cinayetlerinin Yüzde Yüz Önlenmesine Yönelik Acil Çözüm Önerileri Raporu'' ile ''çözüm noktasında çok büyük fayda sağlayacak ve insan hakları bakımından örnek olabilecek'' ek bir önerilerin yer aldığı mektup gönderdiklerini ifade etti.

Kadın cinayetlerinin sürdüğünü belirten Bulan, Başbakan Erdoğan'a gönderdikleri mektupta, şu ifadelerin yer aldığını bildirdi:

''Şiddet uygulayan, tehdit eden erkeklerin, tutuklu yargılanmalarını yasalaştırın. Eğer bu yakın bir dönemde yapılmayacaksa bari şiddet uygulayan potansiyel katilleri, tehdit eden erkekleri, kadının yaşadığı şehirden ve kadının gideceği şehirlerden başka şehre gönderilmesiyle ilgili yasal çalışmalar yapılmasını sağlayın.

Şiddet gören kadınlara ceza gibi uygulamalardan vazgeçilsin. Şiddet gören, risk altındaki kadın, işinden, gücünden, ailesinden olmasın, hep şiddet korkusu yaşamasın, sığınakta hapis hayatı yaşamasın. Sığınak çıkışında da 'bulunacak mıyım, öldürülecek miyim' diye ömrü boyuca endişe taşımasın.

Hükümet olarak, taslağı hazırlanmaya çalışılan 'Kadınların ve Çocukların Şiddetten Korunmasına Dair Yasa'da, daha önceki raporumuzda belirttiğimiz çözüm önerilerimizin yanında bu son derece fayda sağlayacak önerimizin de değerlendirilmesi, büyük önem taşımaktadır.''

Hemen her gün birkaç kadının öldürüldüğü Türkiye’de bu yılın ilk altı ayında 105 kadın, erkek şiddetinden yaşamını yitirdi. Geçen yıl ise resmi rakamlara göre 334 kadın şiddet kurbanı oldu.

6 AYDA 105 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

TÜİK verilerine göre geçtiğimiz yıl 334 kadın yaşanan şiddet yada intiharlar sonucu yaşamını yitirdi. 2011'in ilk aytı ayında ise öldürülen kadın sayısı 105 oldu.

Günün Önemli Haberleri