Sezerden türban araştırması!

Abone ol

İstanbul Valiliği'ne yazı gönderen Sezer, belediye kuruluşlarında başörtülü eleman çalıştırılıyor mu diye sordu.

İstanbul Valiliği'ne yazı gönderen Sezer, belediyelere ait kuruluşlarda başörtülü eleman çalıştırılıp çalıştırılmadığı ile ilgili araştırma yapılması talimatını verdi.

Sezer'in bu talimatı üzerine Hukukçular Birliği Başkanı Hüsnü Tura Sezer'in böyle bir yazı gönderemeyeceğini söyledi. Tura "Valilik yazıyı derhal geri göndermeli. Cumhurbaşkanı'nın idari yapılanma içerisinde icrai faaliyet yürütme yetkisi yoktur. Doğrudan valiliklere ya da herhangi bir yerden yazıyla bilgi isteyemez. İlgili bakanlığa başvurması gerekir." şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nin yazısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Merter'deki hizmet binasında, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi ve İstanbul Gaz Dağıtım AŞ'de görevli bayanlar ile belde belediye başkanlarının sekreterlerinin türbanlı olup olmadığının tespit edilmesi istendi.

İstanbul Valiliği bu talimat üzerine kaymakamlıklara 1 Aralık'ta yazılı emir gönderdi. Beykoz, Büyükçekmece, Çatalca, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Kartal, Sarıyer, Silivri, Şile, Ümraniye ve Tuzla kaymakamlıklarına verilen emirde, gerekli araştırmanın yapılarak sonucun 12 Aralık'a kadar valiliğe bildirilmesi talep edildi

Kaynak:www.zaman.com.tr

Günün Önemli Haberleri