Sezerden Baykala kritik çağrı

Abone ol

DSP solda birliktelik için CHP'den hakkaniyet istiyor. DSP lideri Sezer, Amasya mitinginde Baykal'a seslendi.

DSP lideri Sezer, CHP'ye seslenerek birbirimizden değil AKP'den kurtulmak için işbirliği yapmaya çağırdı. Sezer, aksi bir durumda CHP'ye 'yolları açık olsun' diyeceklerini söyledi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP-DSP görüşmelerini değerlendirirken, ''Görüşmelerde hakça hakkaniyetle bir sonuca ulaşacağımızı ümit ediyorum'' dedi.

Sezer, Amasya'da Yavuz Selim Meydanı'nda, partisince düzenlenen mitingde halka seslenirken, CHP ile güç birliği çalışmalarına değindi. İyi niyetli bir çalışma içinde olduklarını anlatan Sezer, DSP'nin CHP ile seçime girmesi halinde milletvekili adayı olmayarak, partisinin başında, meydanlarda ve mitinglerde olacağını söyledi. Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: '

'DSP, Türkiye'nin güvencesi... Bu ülke, bu güvenceden mahrum edilemez. (Bülent) Ecevit'in en büyük eseri olan DSP... CHP ile mitinglerden sonra da yapacağımız görüşmelerde hakça ve hakkaniyetli bir sonuca ulaşacağımızı ümit ediyorum. Hakkaniyetli, hakça... Bu meydanı yok sayamayacak bir sonuçtan söz ediyorum... Bu meydanı yok sayarlarsa yolları açık olsun.''

HEDEF AKP'DEN KURTULMAK

Sezer, hedeflerinin Türkiye'nin laik, demokrasi hedefini geliştirmek, korumak olduğunu, buna ulaşmak için işbirliği istediklerini belirterek, ''Hedef AKP'den kurtulmak olmalı, birbirimizden değil. Hedef CHP'nin DSP'den, DSP'nin CHP'den kurtulması olmamalı. Hedef karanlık adamlardan, AKP'den kurtulmak olmalı'' dedi. CHP ile DSP'nin benzerlikleri kadar farklılıkları da bulunduğunu ifade eden Sezer, ''Bilinmelidir ki, CHP ile DSP aynı tabana sahip değiller'' diye konuştu.

''DSP SONSUZA KADAR YAŞAYACAK''

DSP'nin iktidar vizyonu, tecrübesi olan bir parti olarak Türk siyasi hayatının mihenk taşlarından olduğunu dile getiren Sezer, ''DSP bu ülkenin güvencesidir. Meclis'te de olsa, meydanlarda da olsa, iktidarda da olsa güvencesidir. Bu güvenceden Türkiye'yi mahrum bırakmaya çalışanlar, Türkiye'ye kötülük yapar. DSP sonsuza kadar yaşayacak'' dedi. Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, bunu aşmak için üç yıldır meydanlarda güç birliğinden söz ettiklerini kaydeden Sezer, ''Nihayet CHP'den son dakikada 'hadi bakalım bir görüşelim' geldi. Biz içtenlikle güç birliğini istiyoruz'' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri