Şeyh Nazıma soruşturma

Abone ol

Nakşibendi tarikatının Kıbrısi Cemaati lideri Mehmet Nazım Adil aleyhinde soruşturma başlatıldı.

KKTC'de, Şeyh Nazım olarak bilinen Nakşibendi tarikatının Kıbrısi Cemaati lideri Mehmet Nazım Adil aleyhinde polis tarafından soruşturma başlatıldı. KKTC'de, Şeyh Nazım olarak bilinen Nakşibendi tarikatının Kıbrısi Cemaati lideri Mehmet Nazım Adil aleyhinde polis tarafından soruşturma başlatıldı.

Polisten yapılan açıklamada, soruşturmanın, “İslami esaslara dayalı bir devlet modeli kurulması yönündeki görüş ve düşüncelerin propagandasını içeren broşürler dağıtıldığı” hususunda alınan şikayet üzerine, Başsavcının direktifleriyle başlatıldığı ve hazırlanan soruşturma dosyasının Başsavcılığa sunulduğu belirtildi.

Başsavcılıktan alınacak görüş doğrultusunda gereğinin yapılacağı kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi:“Nakşibendi tarikatının Kıbrısi Cemaati lideri Mehmet Nazım Adil (Şeyh Nazım) tarafından, İslami esaslara dayalı bir devlet modeli kurulması yönündeki görüş ve düşüncelerin propagandasını içeren broşürler dağıtıldığı hususunda alınan şikayet üzerine, Başsavcının direktifleriyle soruşturma başlatılmış ve hazırlanan soruşturma dosyası Başsavcılığa sunulmuştur. Başsavcılıktan suç oluşturup oluşturmadığı hususunda alınacak görüş doğrultusunda gereği yapılacaktır.”


Günün Önemli Haberleri